Kolding Netavis

Et godt børneliv i balance

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), formand for Social- og Sundhedsudvalget, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Noget af det som børn frygter allermest, er at føle sig forkerte, og at blive lukket ude af fællesskabet, fordi man er forkert! Det er dét der fylder, fortæller børn i interviews i forbindelse en ny indsats i Kolding Kommune. Og når børn oplever sig forkerte, kan nogle af dem komme til at kæmpe med mad, krop og vægt, f.eks. i form af overspisning, overvægt og utilfredshed med deres krop.

Lige nu knokler Sundhedsplejen sammen med andre faggrupper i Kolding Kommune, på at igangsætte de første prøvehandlinger i ”ligevægt for Børn” Prøvehandlingerne kan f.eks. være færre vejninger af børn og unge på udvalgte skoler frem til sommerferien – samt udvikling af nye tilbud til både børn og forældre, som kæmper med mad, krop og vægt.

Den traditionelle sundhedstilgang er drevet af ydre styring af menneskers adfærd. Det bliver tydeligt i indsigterne, at det er behov for at arbejde med indre styring og det der er vigtigt for det enkelte menneske.

Det peger på et helt nyt mind-set, hvor det gøres endnu mere tydeligt at børns trivsel og det gode børneliv hænger sammen med børns forhold til mad, krop og vægt. I forhold til det gode børneliv fremhæver børnene særligt en stærkere kontakt med de betydningsfulde voksne omkring dem, flere meningsfulde fællesskaber og oplevelsen af at være normal.

Vi skal altid blive ved med at være nysgerrige på borgernes oplevelser af de tilbud vi har – og turde tænke og prøve noget helt andet – hvis det er dét, der giver mening for netop dem, Som formand for Social- og Sundhedsudvalget er jeg glad for at vi i udvalget med dette initiativ kan være med til at give vores børn et godt børneliv og dermed også en god fremtid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *