Kolding Netavis

Er Kolding blevet en fattig kommune?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Gunner Nielsen. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Læserbrev af Gunner Nielsen (DF), medlem af ældrerådet i Kolding og formand for Dansk Folkeparti Kolding, Skovlundvej 52, 6000 Kolding.

Er Kolding blevet en fattig kommune? Ja man skulle næsten tro det. For selvom serviceloftet ikke er udfordret, har et flertal i Kolding Byråd stadig en ide om at spare, hvor det gør menneskelig ondt på de svageste i samfundet.

Jeg er dybt bekymret over de foreslåede besparelser på brugerstyrede huse og væresteder i Kolding Kommune. Disse faciliteter er ikke blot bygninger; de er hjertet i vores samfund og spiller en afgørende rolle i at støtte og inkludere nogle af de mest sårbare borgere i vores kommune. De ældre er dem som har været med til at bygge vort samfund op igennem mange år, og det bør vi takke dem for, men i stedet for skal de mærke sparrekniven.

De brugerstyrede huse og væresteder tilbyder en sikker havn og et fællesskab for mange mennesker, herunder dem med psykiske lidelser, sociale udfordringer og ensomhed. Her finder de støtte, venskab og en følelse af tilhørsforhold, som er afgørende for deres trivsel og livskvalitet. Mange af disse borgere har ikke andre steder at gå hen, og uden disse tilbud risikerer vi at marginalisere dem yderligere.

Besparelser på disse områder kan have vidtrækkende konsekvenser. Vi risikerer at se en stigning i ensomhed, psykiske problemer og social isolation, hvilket igen kan føre til øget pres på vores sundhedssystem og sociale tjenester. De besparelser, der umiddelbart synes at give økonomisk mening, kan på længere sigt resultere i større omkostninger både økonomisk og menneskeligt.

Jeg opfordrer derfor byrådet og alle beslutningstagere i Kolding Kommune til at genoverveje disse besparelser. Vi skal huske på, at investeringer i sociale tilbud og fællesskaber ikke blot er en udgift, men en investering i vores samfunds sundhed og sammenhængskraft. Det er vores fælles ansvar at sørge for, at alle borgere har adgang til de ressourcer og støtte, de har brug for, for at leve et værdigt og meningsfuldt liv.

Lad os værne om de brugerstyrede huse og væresteder, støtte de mennesker, der er afhængige af dem, og sikre, at Kolding Kommune fortsætter med at være et sted, hvor alle kan føle sig inkluderet og værdsat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel