Kolding Netavis

El-biler, ladestationer og p-pladser

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Erik Adsbøl, Lucernehaven 20, 6000 Kolding.

Som den heldige ejer af en el-bil, må jeg nok erkende, at det ikke er så nemt endda. Da vi skiftede i juni måned havde vi ellers sat os ind i det meste angående opladning af vores nye el-bil. Vi ville jo bidrage med et mere klimavenlig køretøj.

Men vi skal jo abonnere på flere selskaber. Der er to selskaber i Danmark: E-ON, og Clewer, som åbent ikke arbejder sammen. Og så er der alt for langt imellem de ladestander, og det værste er, at de ladepladser er næsten altid optaget af biler der IKKE skal bruge opladning.

Her i denne sommer, som nu går på hæld, var det næsten umuligt, at bruge ladestander på diverse motorveje. Alle var optaget af køretøjer, der ikke skulle lade. Vi mangler, at der bliver parkering forbudt på de pladser, hvis ikke man skal lade sin bil.

Kolding har to ladestationer i Borchs gård. Der kan man aldrig få ladet sin bil, da der altid er biler der holder, som ikke skal lade, der bruger pladserne.

Der er alt for få ladestander i Danmark. Der ligger en stor opgave forude med mange flere ladepladser, hvor parkering kun er tilladt for el-biler, som skal lade. Fra Kolding bymidte til Haderslev er der ingen ladestandere.

Dette haster, med flere ladestationer, og parkering forbudt på disse pladser.

Jeg læste, at en familie var på ferie i sin el-bil fra Danmark igennem Tyskland, til Frankrig. Her var det nødvendigt med fem forskellige ladebrikker, og fire forskellige kort til betaling af strøm.

Det er jo helt vanvittig. Hvorfor kan man da ikke bruge sit Visa-kort. En kæmpe opgave til vores Folketing, og ikke mindst EU. Og det haster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *