Kolding Netavis

Det sejler for trafikselskaberne

Læserbrev af Karsten Fogde (SF), medlem af Regionrådet, Villestofte Skovgyde 146, 5210 Odense NV.

Sydtrafik, Fynbus og Midttrafik skal endnu en gang betale en bod. Denne gang på syv millioner kroner for ikke at have overholdt udbudsregler over for vognmænd, der kører flextrafik for trafikselskaberne. Denne bod kommer oveni den bod, som trafikselskaberne fik tilbage i maj, hvor boden dengang var på tre millioner kroner for at have handlet i strid med udbudsreglerne.

Den seneste bod handler om, at trafikselskaberne efter at have gennemført et fælles offentligt udbud om udførelsen af flextrafik med et mindstekrav til de vogntyper, der kunne blive en del af udbuddet, fx at de skulle have plads til minimum to kørestole. Men disse krav blev ikke holdt i hævd, da trafikselskaberne senere uddelte kontrakter til vognmændene.

En Ærøvognmand oplevede, at Sydtrafik, Fynbus og Midttrafik indgik aftaler med vognmænd, hvis vogne ikke opfyldte mindstekravet om, at der skulle være plads til to kørestole, mens han selv ikke blev tildelt kontrakter, selvom han ”spillede” efter reglerne.
Derfor klagede han; – og nu har han altså fået Klagenævnet for Udbuds ord for, at han har ret i, at trafikselskaberne har brudt aftalens betingelser.

Det er dybt bekymrende, at offentligt ejede trafikselskaber idømmes en bod! At det så sker to gange indenfor kort tid skriger til himlen! 10 mio. koster denne uduelighed den kollektive trafik. Hertil kommer advokatomkostninger af et ikke oplyst omfang. Og vi kan slet ikke være sikker på, at der ikke kommer flere sager.

Dette kan vi simpelthen ikke leve med. Der er kun skatteborgerne til at betale for denne uduelighed.

Jeg og SF mener, at der simpelthen skal ryddes op her. Vi ønsker, at det bliver undersøgt til bunds – af en uvildig instans.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *