Kolding Netavis

Det lokale demokrati smuldrer

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Søren Rasmussen (DF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), gruppeformand, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Flertallet i Kolding Byråd mangler både forståelse og respekt for det lokale demokrati. I de seneste 2½ år har vi flere alvorlige tilfælde, hvor Socialdemokratiet, SF, Radikale og Konservative sætter de helt grundlæggende demokratiske spilleregler ud af kraft.

Et af de alvorlige tilfælde, var den store bevilling til en ny tribune på Kolding stadion. Normalt ville man lade det udvalg hvor en sag hører under – i dette tilfælde Sundheds og Fritidsudvalget – behandle sagen, på en åben dagsorden, som både borgere og presse har adgang til.

Så undersøgelser af det juridiske, økonomiske m.v . er offentligt tilgængeligt.

Men Byrådets flertal valgte, at det skulle foregå i en hemmelig gruppe, uden offentlig dagsorden, uden om demokratiet og uden om vagthunden fra Dansk Folkeparti. Det har givet grobund for mistillid og rygter om beslutningen. Da hele Byrådet var enige om beslutningen, var det helt unødvendigt – men først og fremmest udemokratisk.

Nu skal store besparelser så luskes igennem, uden høring af de mennesker beslutningerne berører. Alt er mørklagt og skjult. Kun fordi Dansk Folkeparti har offentliggjort det, vi med møje og besvær har fået oplyst, ved offentligheden, at der er planer om at lukke op til 15 aktivitetscentre for ældre og lukke Café Paraplyen, spare 400.000 kr. på Folkekøkkenet og Kulturhuset for udviklingshæmmede på Levisonsvej.

Men hvilke skoler og daginstitutioner der foreslås skal lukke, hvilke skoler der mister deres ledelse, hvad rammer dagplejen? Det aner vi ikke og ingen kan derfor gøre indsigelse eller argumentere imod.

Første handling efter Byrådsvalget næste år, må være at genindføre demokratiet i Kolding Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel