Kolding Netavis

Den første vagtplan for Natlægevagt Syd er på plads

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Endnu en milepæl i arbejdet med at få etableret den nye natlægevagt er nu på plads. Vagtplanen for februar, marts og april 2024 er klar, og alle 768 vagter er dækket. I alt er 68 læger blevet ansat i regionens nye lægevagt om natten, som træder i kraft 1. februar 2024.

Der har været stor opbakning til Region Syddanmarks Natlægevagt Syd, og nu er det på plads, hvem der skal tage telefonen og yde lægehjælp om natten i Natlægevagt Syds første måneder.

Natlægevagt Syd bliver forankret på Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital, hvor vagtlægerne ansættes. Den første vagtplan er et stort skridt i overtagelsen af lægevagten om natten. Det fortæller cheflæge på Fælles Akutmodtagelse Poul Henning Madsen i en pressemeddelelse:

-Det er en rigtig stor milepæl, at vi har fået lagt den første vagtplan for Natlægevagt Syd. Der er mange opgaver i forbindelse med overtagelsen af lægevagten om natten, men vagtplanen må siges at være en af de vigtigste. For det betyder, at der sidder læger klar til at hjælpe, når borgere får brug for det om natten.

Stor tilslutning til opgaven

I alt er 68 læger blevet ansat som vagtlæger i Natlægevagt Syd. Heraf er 51 speciallæger i almen medicin, og 17 er læger under specialuddannelse i almen medicin eller har erfaring med lægevagtarbejde. Dermed har Region Syddanmark nået sit mål for rekruttering af vagtlæger til opgaven. Til stor glæde fortæller Poul Henning Madsen:

-Jeg er glad for, at så mange læger har vist interesse for opgaven. Selvom vi har haft en god dialog med potentielle vagtlæger undervejs, er det jo en helt ny organisering af lægevagten om natten, og derfor har det været spændende at se, om lægerne ønskede at blive en del af det. Men der har været stor opbakning, og vi er meget fortrøstningsfulde.

Lægerne bliver ansat i Natlægevagt Syd, men det er op til den enkelte læge, hvor mange vagter de ønsker at dække. Vagtplanerne lægges løbende på baggrund af ønskerne.

Flere store brikker falder på plads

Ud over ansættelsen af 68 vagtlæger er stillingerne i Natlægevagt Syds faglige ledelse også blevet besat. Den faglige ledelse ligger under Fælles Akutmodtagelse på OUH og består af en ledende overlæge og en oversygeplejerske med det daglige ledelses- og driftsmæssige ansvar samt en skemalægningsgruppe, hvor den ledende lægesekretær har ansvaret.

For at sikre en robust vagtplanlægning, der kan håndtere huller i vagtplanen som følge af sygdom, har Region Syddanmark også lavet et udbud på vikardækning til Natlægevagt Syd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel