Kolding Netavis

Demensvenlig kommune

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Trille Nikolajsen (V), medlem af seniorudvalget, Spurvevej 8, Vester Nebel.

Kolding Kommune har netop afholdt et borgermøde om demens. Mange pårørende mødte op for at give deres input til kommunensnye demenshandleplan. Der var et stort engagement fra de fremmødte, og jeg er sikker på at senior forvaltningen fik en masse gode input med.

Målet er at Kolding Kommune skal være en demensvenlig kommune, uanset om man bor i eget hjem eller på et plejecenter.

Demens er en sygdom som kan ramme voksne i alle aldre. Derfor er det vigtigt, at indsatserne tilpasses de forskellige behov der kan være, alt efter om man rammes af demens midt i livet eller de sidste år af livet.

Demens berører ikke kun den demente – men også ens pårørende. Mange pårørende yder selv en stor indsats for at støtte og hjælpe den demente. Det er selvfølgelig meget naturligt, men det kræver energi og overskud at stå for den praktiske hjælp, pleje og omsorg. Derfor skal vi også sikrer at der er opmærksomhed på de pårørendes trivsel.

I den kommende tid skal der arbejdes videre med demenshandleplanen. En spændende proces som jeg glæder mig til at følge, og jeg vil gøre mit til at demente og de pårørende i Kolding Kommune lever et trygt og værdigt liv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *