Kolding Netavis

De ældre har fortjent ro, tryghed og faste teams

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Susanne Stenstrop Thorsen (SF). Pressefoto.

Læserbrev af Susanne Stenstrop Thorsen (SF), byrådsmedlem, Tvedvej 50, 6000 Kolding.

Forestil dig, at du har nået en alder, hvor du har fået brug for hjælp. Hjælp til at komme ud af sengen, komme i bad, tilberede din mad, toiletbesøg, medicin. Alt sammen ting, du naturligvis helst selv vil stå for. Du kan bare ikke.

At skulle have hjælp til så private ting vil for mange opleves som grænseoverskridende i sig selv. Men forestil dig så lige, at det er fremmede mennesker, der skal hjælpe dig. At der gang på gang pludselig står et menneske i dit hjem, som du aldrig har mødt før, som skal hjælpe dig med intime og dybt personlige ting.

Sikke en konstant uro, det må skabe. Det er simpelthen uacceptabelt. Men det er desværre hverdagen for mange ældre, der modtager hjemmehjælp.

Derfor har vi i SF Kolding i mange år været fortalere for, at hjemmeplejen skal indrettes med faste teams. Når vi samler medarbejderne i små, faste teams, så sikrer vi, at det er de samme ansigter, den ældre ser. Så kan roen sænke sig og tryghed opstå. Det giver også personalet langt bedre mulighed for at bruge deres faglighed.

Det har ikke været helt nemt at få alle med på idéen, men det er lykkedes i denne byrådsperiode, hvor vi i Kolding er startet forsøg med faste teams. Forsøg, der viser lovende resultater.

Nu kommer der også støtte fra Christiansborg, som sender millioner ud til kommunerne til netop faste teams i ældreplejen. Det var et krav fra SF’s folketingsgruppe for at være med i den nye ældreaftale, og jeg er så glad for, at regeringen også har taget idéen om de faste teams til sig.

I mine øjne er det den eneste rigtige vej at gå.

Vores ældre medborgere har passet på os og vores samfund i så mange år. De har fortjent, at vi passer rigtigt godt på dem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel