Kolding Netavis

Danmarks billigste hus findes i Syddanmark

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Huset i Roager har landets laveste udbudspris, der blot lyder på 95.000 kroner. Foto: Mikkelsens Ejendomskontor.

Danmarks billigste hus findes i den vestlige del af Region Syddanmark.

Hvis du absolut ikke vil sprænge dit boligbudget – eller du ikke drømmer om at betale for eller flytte ind i noget helt nyistandsat – men derimod gerne selv vil svinge hammeren og fjerne hushøje planter i jagten på en ny hjemadresse, er der godt nyt.

Et hus har nemlig netop meldt sig under til salg-fanerne på det danske boligmarked – og billigere fås det simpelthen ikke for øjeblikket.

Huset har landets laveste udbudspris, der blot lyder på 95.000 kroner. Det oplyser boligsitet Boliga.dk.

Udbudsprisens beskedne størrelse skyldes nok, at der skal en kærlig hånd – af den store håndværkerslags – til for at gøre den 80 kvadratmeter store ejendom beboelig igen.

Alternativt kan man ifølge Mikkelsens Ejendomskontor, der har huset til salg, bygge noget helt nyt på grunden, der ligger i Roager – 12 kilometer fra Danmarks ældste by, Ribe.

Kvadratmeterpris i den helt lave ende

Selvom de sydlige dele af landet traditionelt ikke trækker boligmarkedets højeste kvadratmeterpriser, ligger den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris for Danmarks for øjeblikket billigst udbudte hus markant under gennemsnittet for området.

Ifølge tal fra Boliga.dk lød den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris for huse i Esbjerg Kommune, som Roager hører under, på godt 13.750 kroner* – mens det billigste hus altså er udbudt til salg for 1.187 kroner pr. kvadratmeter.

Lolland Kommune er det sted i landet, hvor husene samlet set er udbudt til salg med de laveste kvadratmeterpriser. Her har mæglerne i gennemsnit sendt kvadratmeterne på markedet til 5.585 kroner pr. styk.

Omvendt ser det ud blandt husene i Frederiksberg Kommune, der har landets højeste gennemsnitlige kvadratmeterpriser. 58.977 kroner skal du af med pr. kvadratmeter for at få fingrene i kommunens villaer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *