Kolding Netavis

Corona: Landsindsamling går digitalt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Dansk Flygtningehjælp (Arkivfoto)

DRC Dansk Flygtningehjælp aflyser den traditionelle landsindsamling til fordel for verdens flygtninge og opfordrer i stedet danskerne til at støtte med tegninger eller egne indsamlinger via computeren hjemme i sofaen.

I november plejer tusindvis af lokale indsamlere at ringe på din dørklokke for at samle ind ved DRC Dansk Flygtningehjælps landsindsamling. Men i år bliver de hjemme for at undgå at udbrede corona-smitte. Samtidig har mennesker på flugt på grund af corona mere end nogensinde brug for hjælp. Derfor går landsindsamlingen i år digitalt, fortæller DRC Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Charlotte Slente i en pressemeddelelse:

– Vi har efter svære overvejelser valgt at ændre vores årlige landsindsamling til en digital version. Det sker for at passe på vores mange indsamlere og de mange mennesker, de ville møde i gadedøren. Vi har som organisation en stor forpligtelse. Et af vores kerneområder er at beskytte mennesker, og det gælder uanset, om vi arbejder med udsatte mennesker på flugt eller med indsamlere, der går fra dør til dør og potentielt kan risikere at smitte med coronavirus, siger Charlotte Slente.

Hjælp hjemme fra sofaen

Under overskriften ”Giv et hjem til verdens flygtninge” opfordres danskerne i stedet til at hjælpe hjemme fra sofaen, og der er flere forskellige måder at bidrage på. Børn og kunstneriske sjæle kan på tegnethjem.dk. uploade deres egne værker i et online galleri og opfordre venner eller familiemedlemmer til at købe tegningen. Man kan også starte sin egen indsamling eller blot bidrage med et beløb. Alle pengene går til mennesker på flugt.

Beslutningen om at gøre landsindsamlingen digital blev besluttet allerede tidligere på sommeren, før vi vidste, hvordan corona-situationen ville udvikle sig. Men DRC Dansk Flygtningehjælp besluttede ikke tage nogen chancer – hverken med folks sundhed eller med de penge, som skal gå til at hjælpe flygtninge.

– En landsindsamling en stor investering. Det kræver mange timers arbejde at engagere og mobilisere tusindvis af danskere til at gå på gaden. Vi ved, at den investering normalt kommer mange gange tilbage, men vi kan som ansvarlig organisation ikke risikere, at de penge går tabt, hvis vi måtte aflyse en normal landsindsamling i 11. time på grund af stigende smittetryk. Vi har et stort ansvar for at passe på de penge, vi bliver betroet, og forvalte dem med omhu, siger Charlotte Slente.

Kampagnen løber fra d. 23. september til 9. november. Du kan se mere på tegnethjem.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *