Kolding Netavis

BUPL-formand meget bekymret over kommunens spareplan

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

BUPL Sydjyllands formand Jonna Jul Gudmundsen er dybt bekymret over, at Kolding Kommunes spareplan.

I Kolding Kommunes budgetforslag er der lagt op til at nedlægge SFO-tilbuddet for 7. – 9. klasse på børnespecialområdet. Faktum er, at børnespecialområdet i flere år har været et samlet tilbud, hvor der altså ikke er opdeling mellem skole og fritid. Spørgsmålet er derfor, hvordan besparelsen reelt rammer børnene, hvis politikerne stemmer ja til spareforslaget.

Kolding Kommune skriver i budgetforslaget, at det foreslåede spareforslag vil give en besparelse på 8,8 millioner kroner. Omsat til pædagogstillinger svarer det til 22 fuldtidsstillinger, skriver BUPL Sydjylland i en pressemeddelelse.

BUPL Sydjyllands formand Jonna Jul Gudmundsen er dybt bekymret over, at Kolding Kommune foreslår at spare på de børn, der har allermest brug for pædagogisk støtte. Både børnene og deres forældre er nemlig afhængige af et pædagogisk heldagstilbud til dem.

– Hvis der skal spares 22 fuldtidspædagogstillinger, har jeg svært ved at se, hvordan kommunen vil kunne tilbyde børn og forældre et pædagogisk heldagstilbud. Men hvad er det reelle alternativ for børnene? Mange af børnene på specialområdet har jo ikke de fysiske eller kognitive kompetencer til at klare sig selv, ligesom de ikke kan deltage i almindelige fritidstilbud. Derfor giver dette spareforslag ingen mening, siger Jonna Jul Gudmundsen i pressemeddelelsen.

Nednormering ikke muligt

En generel nednormering på børnespecialområdet er ikke muligt, da mange af børnene har brug for én til én kontakt. Pædagogerne arbejder målrettet med at støtte og udvikle det enkelte barn opnår så høj en grad af praktiske færdigheder, som det individuelle handicap tillader. Eksempelvis understøtter pædagogerne barnet i almene færdigheder som at kunne tage bussen, handle ind og vaske tøj. Færdigheder der skal sikre, at børnene med tiden bliver så selvhjulpne som muligt.

Udover praktiske færdigheder skaber pædagogerne også rammerne for et socialt fællesskab, som mange af børnene ikke har i deres lokalområde. Pædagogerne på børnespecialområdet sikrer kort sagt, at både barnet og familien kan leve en så almindelig tilværelse som muligt.

Jonna Jul Gudmundsen opfordrer derfor politikerne til grundigt at overveje, om de virkelig vil gennemføre spareforslaget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel