Kolding Netavis

Budget: Kultur for unge

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Iben Lehmann Rasmussen (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Iben Lehmann Rasmussen (SF), medlem af Kulturudvalget, Vestervang 27, 6000 Kolding.

Det er så glædeligt, at der er afsat penge til en Street Hub i samarbejde med GAME, Huset fundament/Pitstop, og kulturtilbud til unge.

Alle undersøgelser efter corona peger på, at ensomheden er blevet større, og at især de unge mangler fællesskaber. Og de unge i Kolding har ikke i lighed med de ældre lokale aktivitetshuse. Og mens mange af den voksne og ældre generation heldigvis er brugere af både kommunens kulturelle tilbud og Idræt for alle, mangler der tilbud målrettet de unge. Derfor har SF’s kulturgruppe været meget optaget af at skabe nye fællesskaber for unge.

Idrætsforeningerne gør et kæmpe arbejde, men mange unge ønsker en mere fri tilknytning som passer til deres studie og arbejdsliv.

GAME udbreder gadeidrætten for og med de unge. Og ikke mindst sammen med de unge og samarbejdspartnere som foreninger og institutioner. En Street Hub er med til at sikre stærke fællesskaber, men også fællesskaber, der forbedrer de unges sundhed både fysisk og mentalt.

Skal vi sikre at unge fremover ønsker at blive boende i Kolding er det vigtigt med både et stærkt Campus-miljø og et unge-drevet kulturmiljø. Her er Huset fundament vigtigt. Det giver unge mulighed for at være kultur iværksættere eller blot være en del af et fællesskab med ligesindede, så de slår rødder og ønsker at blive i Kolding.
Endelig er der også afsat 200.000 til kulturtilbud målrettet de unge.

Vi har i SF’s kulturgruppe et ønske om at skabe lige så meget fokus på kulturtilbud og fællesskaber for den unge generation, som kommunen har været til rigtig god til at skabe for de vokse og ældre generation.

Derfor er jeg glad for at være en del af det indgåede forlig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel