Kolding Netavis

Bevar aktivitetshusene

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Adsbøl (DD). Foto: Marie Hald.

Læserbrev af Karina Adsbøl (DD), medlem af Folketingets ældreudvalg, Koldingvej 17, 6580 Vamdrup.

Artiklen i JydskeVestkysten om Koldings planer om at skære aktivitetshuse væk for de ældre er dybt foruroligende og fortjener kritik.

Aktivitetshusene spiller en afgørende rolle i at sikre ældre mennesker samvær, hygge og modvirke ensomhed. Med over 100.000 årlige besøg i kommunens brugerstyrede aktivitetshuse er det tydeligt, at disse steder er populære og værdifulde for de ældre borgere.

At foreslå en besparelse på op til 40 procent af budgettet for aktivitetshusene er en alarmerende handling, der vil have store konsekvenser for de ældre, der benytter disse faciliteter. Mange ældre vil blive berørt, hvis 15 aktivitetshuse lukkes, og det vil underminere det vigtige netværk, samvær og fællesskab, som aktivitetshusene tilbyder.

Et argument for at spare på aktivitetshusene er, at der ikke er ansatte, men kun frivillig arbejdskraft. Dette overser den enorme værdi, som de frivillige bidrager med, og betydningen af at opretholde disse lokalsamfundstilbud for de ældre. En besparelse på huslejen vil kunne have langvarige negative konsekvenser og resultere i øget ensomhed blandt ældre borgere.

Det er op til politikerne at træffe beslutninger om budgettet, men det er vigtigt, at de lytter til de berørte borgere og anerkender værdien af aktivitetshusene. Besparelser bør ikke ske på bekostning af de ældres trivsel og livskvalitet.

Det er håbet, at der findes alternative løsninger, der bevarer og styrker aktivitetshusene som vigtige ressourcer for det ældre samfund i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel