Kolding Netavis

Bedre vilkår for vores politi

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Vibeke Henriksen, bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Jeg vil gerne slå et slag for at man arbejder målrettet for at sikre endnu bedre vilkår for vores politibetjente.

I starten af 2020 forhandles der om nyt politiforlig, og det er glædeligt at Venstre er med i forhandlingerne for at sikre størst mulig tryghed for danskerne.

Vi er mange som vægter vores politi højt og gerne ser, at vi har et veluddannet dynamisk politi tæt på. Jeg ser også gerne at vi har et mere synligt politi i hverdagen, som vægter det kriminalpræventive arbejde i nærområderne højt, men vi skal ligeledes sikre gode arbejdsforhold for vores betjente, da de ikke i samme grad som f.eks. vores veteraner har samme anerkendelse og støtte. I dag har vores veteraner en veteranpolitik som er en bred vifte af tiltag, som tilbydes før, under og efter en udsendelse.

Da Venstre var i regering sikrede de bedre vilkår for vores veteraner. Her øremærkede de ressourcer for at hjælpe veteraner med PTSD, hvor man oprettede en regionsfunktion så veteraner med diagnosen posttraumatisk stresslidelse/ belastningsreaktion (PTSD) kunne få et individuelt behandlingstilbud i alle regioner. Hvilket er et rigtig godt fundament for vores veteraner, men vi må bare ikke glemme vores politi som også løfter svære samfundsforhold.

I dag har vores politibetjente ikke den samme mulighed for hjælp, og støtte. Når de udsættes for ubehagelige oplevelser så som trusler, vold og terrorangreb m.m. Hvilket er et problem som der skal tages stilling til, da mange af vores betjente bliver syge af selvsamme diagnose, PTSD.

Jeg ser gerne at man øremærker ressourcer i det kommende politiforlig for at forbedre vilkårene for vores politibetjente ligesom man gjorde for at forbedre vilkårene for vores veteraner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *