Kolding Netavis

Arkitekturens Dag

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Museum Kolding.

Kom til rundvisning i forbindelse med Arkitekturens Dag.

Hvis du er interesseret i arkitektur og natur, så har du nu en unik mulighed for at forene disse to ting, når Arkitektforeningen Sydjylland, Kolding Kommune og tegnestuen CEBRA sammen inviterer til rundvisning i og omkring Skamlingsbanken Besøgscenter Kolding i anledning af Arkitekturens Dag 2022. Det foregår mandag den 3. oktober, oplyser Radio Kolding.

Hvordan forholder man sig som arkitekt og bygherre, når man skal designe og opføre et nyt besøgscenter beliggende midt i et af Danmarks smukkeste, fredede naturområder? Og hvordan indkapsler man et steds særlige og vigtige historie i en bygning?

Det er nogle af de spørgsmål, som du vil få besvaret under denne rundvisning med årets tema – stedsans – som afsæt.

Her vil arkitekt og associeret partner fra CEBRA, Lars Gylling, give en rundvisning i og omkring besøgscenteret, og fortælle om de mange tanker og overvejelser, der ligger bag designet af besøgscenteret – en bygning der, forklædt som en græsbeklædt bakke, bliver en del af de smukke istidslandskaber og lader naturen stå som hovedattraktionen.

Fortællingen vil berøre både Skamlingsbankens historie og områdets fredede natur, og vil også kigge ind i fremtiden og give et bud på, hvordan besøgscenteret og området som ramme for læring og oplevelser kan være med til at genskabe Skamlingsbanken, som et sted for oplysning om tidens vigtigste temaer – i dag og i fremtiden.

Arrangementet er gratis. Dog er tilmelding nødvendigt på grund af begrænsede pladser.

Du finder flere informationer inde på Kolding Kommunes hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel