Kolding Netavis

Akutbil placeres i Christiansfeld

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Akutbil. Foto: sebro-press (Arkivfoto)

Regionsrådet har nu besluttet, at den ene af i alt tre nye akutbiler placeres i Christiansfeld. Nu skal pengene bevilliges.

På et møde har regionsrådet nu besluttet, at styrke det præhospitale område med tre nye akutbiler. Den ene af akutbilerne placeres i Christiansfeld. Den bliver døgnbemandet.

-Det er godt, at vi nu realiserer de præhospitale enheder, som vi var enige om i aftalekredsen bag budget 2023. Med vores aktive arbejde har vi sikret os penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje, der gør, at vi kan styrke området markant, fortæller næstformand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Allan Emiliussen (V), i en pressemeddelelse.

Den døgnbemandede akutbil bliver placeret i Christiansfeld, fordi det giver det største potentiale for udnyttelse af akutbilen. Bilen bliver en præhospital enhed i området mellem Haderslev, Rødding, Vejen og Kolding, hvor der i dag ikke er stationeret noget præhospitalt beredskab, og hvor nogle områder har forholdsvist lange responstider.

-Den valgte løsning giver også tryghed i Haderslev by, da akutbilen bliver sendt til en fremskudt base i Haderslev, når begge ambulancer i Haderslev er på hjul. Dermed vil akutbilen bidrage til, at responstiden i Haderslev by bliver lavere. Jeg vil gerne understrege, at netop dette har været en vigtig del af udvalgets overvejelser, og vi vil på den baggrund følge nøje med i akutbilens kørselsmønster, siger Allan Emiliussen.

På næste regionsrådsmøde forventes der, at blive bevilget penge til den nye akutbil i Haderslev-området.

Hvis pengene bliver bevilget, bliver den nye akutbil i Haderslev-området taget i brug 1. april.

Akutbilen bliver en elbil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel