Kolding Netavis

Akustiskkunst i Søstrehuset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Kig forbi museumsbutikken i Søstrehuset i Christiansfeld.

Her har glas- og billedkunstner, Helle Dupont, skabt en serie af akustikkunstværker, der nu pryder de triste akustikplader i rummet.

Vi kender dem; de der grå flader, som bare står tomme hen i lokaler. Men nu har Helle Duponts kunstværk i Museumsbutikken i Søstrehuset i Christiansfeld lavet om på det.

Værket er glaskunst sat på akustikplader på en måde, der ikke kun er en fryd for øjet, men også en lydabsorberende oplevelse. Kig forbi og se selv.

Kunstneren selv deler sin inspiration bag det akustiske kunstværk i Søstrehuset i Christiansfeld:

-Tanken bag mit akustiske kunstværk i butikken i Søstrehuset var at visualisere lydens bevægelse som en bølge af molekyler, og derved skabe et visuelt billede af lyden – noget, vi normalt ikke kan se, men kun høre og indimellem mærke på vores egen krop. Samtidig ønskede jeg at skabe en anledning til at stoppe op og reflektere over, hvad lyd egentlig er, og hvad den tilfører os, både positivt og negativt. Lydens påvirkning af vores ophold i et rum og evnen til at skabe rum og identitet har også været i fokus, fortæller Helle Dupont i en pressemeddelelse.

Hun har udviklet sine skålformede glas på en måde, som gør at hun kan udsmykke akustikpladerne direkte på stedet, uden at de skal fjernes fra væggene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel