Kolding Netavis

7 gode råd til jul i skilsmissefamilien

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Julen er hjerternes tid, og særligt børnefamilierne står med hygge og arrangementer, der skal gå op. Når far og mor ikke bor sammen, kræver det lidt ekstra at få fordelt julen, så både børn og voksne får dén jul, de ønsker sig.

Louise Lisner fra skilsmisse- og livsstils appen CoPilots giver følgende råd til en god jul mellem to hjem, hvor børnene skal hygge sig med både mor, far og hele familien.

– Som med alt andet i hverdagen hos skilsmissefamilier, handler det om fokus på børnene. I julen er det særligt vigtigt at huske, at det ikke er børnene, der skal deltage i forældrenes jul, men forældrene, der skal planlægge julen efter børnene, siger Louise Lisner.

Hun giver her syv konkrete råd til jul med to hjem.

Planlæg i god tid

Mange familier har et fast rul med, hvor julen holdes. Der er dog også alle juledagene af tage hensyn til og julefrokost i ‘din’ og ‘min’ familie. Sørg for at planlægge i god tid, så risikoen for at planerne løber sammen mindskes.

Vær fleksibel

Selvom din eks og du lever hver jeres liv, har børnene stadig kun én familie. Vær derfor fleksibel og indret jer, så børnene kan være med til så meget julehygge med deres nære familie som muligt – uanset om det er din eller din eks’s gren af familien.

Lad være med at gå op i gaveræs

Børn ved godt, at der er forskel på gaver og hvem, der giver hvad. Vær ikke bekymret for, om der er forskel på beløbets størrelse på gaverne hos dig og din eks. Det er ikke dét, som børnene går op i.

Det er ok at prioritere din tid med børnene

Når man ikke har hele julen sammen, er det ok at være nærig med tiden. For børnene kan der også blive for meget at se til med julebesøg. Vær ikke bange for at takke nej til arrangementer, som ikke er i din og børnenes interesse. Vær ærlig og fortæl folk, at med en jul, der er delt mellem 2 hjem, vælger du de arrangementer til, som børnene får glæde af.

Husk at hjælpe børnene

Børn kan også lide at give og glæde. Hjælp evt børnene med en lille julegave til den anden forælder. For børnene kan det være svært selv at stå med gavekøb, hvis ingen voksne kan hjælpe.

Skab jeres nye traditioner sammen

Børn elsker traditioner. Er du ny-skilt gælder det om at fokusere på jeres nye liv sammen – så husk enten at holde fast i de gamle juletraditioner eller skab nogle nye med børnene.

Del glæden

Husk at dele glæden over børnenes jul med hinanden. Del fx billeder eller fortæl om de små sjove ting, børnene oplever i julen. På den måde kan I som forældre glædes sammen, men også hver især kende til barnets oplevelser. Det får barnet glæde af, når både far og mor kan tale med om, hvordan julen er gået.

– Derudover kan jeg anbefale forældrene at bruge de værktøjer, der er skræddersyet til at være skilsmissefamilie. Her hjælper CoPilots forældrene med at planlægge mellem de 2 hjem og give hinanden indblik i barnets hverdag hos hinanden, slutter Louise Lisner.

Kilde: CoPilots

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *