Kolding Netavis

Virksomhed fik stor gevinst ud af online jobdating

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Lemvigh-Müller søgte 10 nye lager- og produktionsmedarbejdere. Dem fandt de på online jobdating. Pressefoto.

Online Jobdating hjælper virksomhederne med at skaffe medarbejdere i en coronatid med lav ledighed. Det hjalp virksomheden Lemvigh-Müller, der søgte 10 nye lager- og produktionsmedarbejdere.

Coronaens tag i vores hverdag gjorde, at Jobcenter Kolding kom på idéen til en online version af den traditionelle form for Jobdating, der også er gode erfaringer med.

Det har hjulpet Lemvigh-Müller, der i den grad kunne mærke det positive resultat af blot én times online Jobdating.

-Umiddelbart efter jobdatingen modtog vi otte ansøgninger fra interesserede til vores ledige lager- og logistikstillinger. Det er en anderledes metode til at finde kandidater til vores stillinger. Men det har i den grad båret frugt, for vi har fået ansat 10 dygtige og motiverede kandidater på nuværende tidspunkt, fortæller Lemvigh-Müllers Manager, Søren P. Larsen, i en pressemeddelelse.

Udbredelse af digitale tiltag

Jobcenter Kolding er særligt glad for initiativer, der gavner flere parter i et dynamisk samarbejde. Online jobdating læner sig naturligvis op ad den traditionelle metode af fysisk jobdating, hvor arbejdsgiver og deltagende kandidater har mulighed for at kommunikere og danne sig et indtryk af hinanden i det omfang, det er muligt gennem den digitale kanal.

Desuden er der den fordel lige p.t., at flere kandidater kan deltage, fordi det netop er digitalt og ikke med fremmøde.

Generelt er der stort fokus på nye initiativer, der gavner virksomheder, ledige kandidater og ledighedstallet i Kolding Kommune.

I efteråret lanceres endnu et digitalt tiltag, en app der skal hjælpe med at forbedre kommunikationen mellem borger og Jobcentret. Her kan de ledige bl.a. få tilbudt job direkte gennem appen af rekrutteringskonsulenter og jobkonsulenter, samt kommunikere på en chat med deres rådgiver eller jobkonsulent.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel