Kolding Netavis

Vinderprojektet for udvidelse fundet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Et enstemmigt bedømmelsesudvalg har peget på Jakobsen og Blindkilde som vinder af totalentreprisekonkurrencen for udvidelsen af Dalby Skole og idrætsforeningen Dalby GF.

Med i vinderprojektet er desuden tegnestuen NOVA5 som arkitekter og ingeniørfirmaet OBH Rådgivende Ingeniører.

Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Dalby Skole mangler plads og skal udbygges med nye lokaler for indskolingen og mellemtrinnet. Skolen udvider desuden med en helt ny afdeling for 7.-9. klassetrin. I alt får skolen knap 3.000 ekstra kvadratmeter. Derudover får Dalby GF nye klublokaler.

Kolding Kommune udskrev i februar en totalentreprisekonkurrence for den omfattende opgave, hvor fem totalentreprenører blev prækvalificeret og fire endte med at indsende forslag til konkurrencen.

Efter votering i bedømmelsesudvalget er vinderen af konkurrencen netop udpeget. Det bliver entreprenørvirksomheden Jakobsen og Blindkilde A/S, der skal stå i spidsen for opgaven i samarbejde med arkitekter fra NOVA5 og OBH Rådgivende Ingeniører.

– Vi har fået fire gode forslag, men med et vinderprojekt, der skiller sig klart ud som det bedste på alle parametre. Med det får vi opfyldt alle vores krav til lokaler, funktionalitet, arkitektur, miljø- og energimæssige forhold, indeklima og drift. Udvidelsen af Dalby Skole er længe ventet og med udpegningen af vinderprojektet tager vi et stort og vigtigt skridt videre i processen, siger Kristina Jørgensen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Forventningen er, at 1. spadestik til byggeriet kan tages i begyndelsen af 2019, og at byggeriet står færdigt til det nye skoleår i 2020.

Forbilledligt samarbejde

Med udvidelsen får skolen nye faglokaler for musik, billedkunst og madkundskab, og de eksisterende lokaler til naturfagsområdet bliver renoveret og opdateret.

Derudover bliver Dalby GF en del af den nye tilbygning for udskolingen med blandt andet nye omklædningsfaciliteter.

– De nye klublokaler for Dalby GF er en væsentlig del af projektet, og kommer til at hænge sammen med hallen. Samarbejdet mellem skolen og Dalby GF har været forbilledlig, og der er ingen tvivl om, at de nye lokaler bliver en stor gevinst for lokalsamfundet i Dalby, siger Søren Rasmussen, formand for Fritids- og Idrætsudvalget.

Som en del af projektet bliver der også etableret ca. 160 ekstra p-pladser og nye grønne udearealer, der skal binde de eksisterende og nye bygninger sammen og give plads til nye aktivitetsmuligheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel