Kolding Netavis

Vild DM-oplevelse for Silas

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Indehaveren af Grønnebæk Auto ved Jels, Jakob Ottosen, bakkede i den grad sin lærling op - både før, under og efter konkurrencerne. Foto: Hansenberg.

Der var masser af opbakning på sidelinjen fra både læreplads og skole, da 19-årige Silas Henningsen var med i kampen om at blive kåret til landets bedste personvognsmekanikerlærling.

I denne omgang kunne personvognsmekanikerlærling Silas Henningsen fra erhvervsskolen Hansenberg i Kolding ikke køre hjem til Rødding med DM i Skills-titlen som medpassager.

Men det kan han måske næste år.

For selv om det ikke blev til en førsteplads i Fredericia, vil Silas Henningsen langt fra afskrive, at han vil forsøge at kvalificere sig til DM i Skills igen:

-Det har været en vild oplevelse at være med. Ja, en kæmpestor oplevelse. Jeg er så glad for, at jeg har fået muligheden for at deltage. Det er en stor ting at kunne sige, at jeg har været med ved DM. Og umiddelbart regner jeg med at stille op igen, fortæller Silas Henningsen i en pressemeddelelse.

Og det 19-årige talent er allerede begyndt at tænke over, hvad han skal arbejde med frem mod en eventuel kvalifikation næste år:

-Hvis jeg skal med næste år, skal jeg øve mig i at slappe mere af – og stole mere på min egen faglighed, for jeg kan godt tvivle på mine beslutninger, når jeg står ved bilen sammen med skuemesteren, siger han.

Styr på det

Silas Henningsen kvalificerede sig til DM i Skills 2023 via en flot andenplads ved Regionsmesterskabet for personvognsmekanikerlærlinge tilbage i oktober sidste år. En placering, som han på forhånd langt fra havde regnet med:

-Det kom som en overraskelse, fordi jeg kun er halvvejs igennem mit uddannelsesforløb, og jeg var oppe imod nogle konkurrenter, som nærmede sig slutningen af deres uddannelse. Men der kom nogle opgaver, som virkelig sagde mig noget – og som jeg havde styr på at løse, mindes Silas Henningsen.

Mester er med hele vejen

I Fredericia fik han masser af moralsk opbakning på sidelinjen fra faglærere fra Hansenberg og fra Jakob Ottosen, som er indehaver af Grønnebæk Auto ved Jels, hvor Silas Henningsen er i lære.

-Silas har jo kvalificeret sig til DM i Skills, og så begyndte jeg at følge med i det, og det er spændende. Jeg er her for at støtte ham, og jeg er også interesseret i, at det går ham godt, fortalte Jakob Ottosen under konkurrencerne.

Det kommer langt fra bag på Jakob Ottosen, at Silas Henningsen havde kvalificeret sit til DM i Skills:

-Han går altid positivt til opgaverne. Uanset, hvad han skal lave, er der aldrig nogensinde noget, han siger nej til at gå i gang med. Om det så er en trailer eller en helt ny bil.

Når svendebrevet er i hus, overvejer Silas Henningsen at læse videre til maskinmester engang i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel