Kolding Netavis

Unik og helt særlig form for lydkunst

Omdrejninger kan opleves på Trapholt i samarbejde med Jazz6000. Foto: Peter Gannushkin.

Omdrejninger er navnet på en unik og helt særlig form for lydkunst, der kan opleves på Kunstmuseet Trapholt i samarbejde med Jazz6000.

Omdrejninger er et projekt udviklet af lydkunstner Christian Skjødt og komponist/guitarist Mark Solborg med det formål at undersøge og udfordre lydoplevelsen for både musikere og publikum. Omdrejninger er et stedsspecifikt værk for ensemble, rum og højtalere.

Musikken består af komponerede og improviserede værker, spillet af et håndplukket internationalt ensemble, der – foruden Solborg og Skjødt selv – består af Axel Dörner, Ingar Zach og en masse teknisk udstyr.

Musikken bliver processeret igennem et system udviklet og designet af projektet. Systemet (patchen) kan kun behandle det den får ind fra orkesteret og mikrofonerne – forsinke, forstørre, forvrænge, sample og forskyde geografisk gennem højtalere i forskellige mønstre og tempi. Publikum er placeret rundt om orkesteret og højtalerne igen uden om alle.

Omdrejninger er også udkommet på en dobbelt vinyl med videooptagelser og fotomontager. Såvel udgivelsen som liveopførelserne har modtaget overvældende anmeldelser i ind og udland. – bl.a. skrev Bjarne Søltoft, Jazzpecial: Live: ..ubeskrivelig skønhed. En svimlende lydsymfoni der tryllebandt publikum. Albummet: Det er generøst og sublimt, og samtidigt nyskabende, og fortjener den største opmærksomhed langt længere end til samtidsmusikkens vante miljøer. – Omdrejninger er et originalt bud på en nutidig og helt særlig form for lytteoplevelse.

Foruden på Trapholt, opføres Omdrejninger også – som en del af det dansk/tyske kulturelle venskabsår – på de Nordiske Ambassader i Berlin.

Omdrejninger 2020 er støttet af Statens Kunstfond, Den Danske Ambassade Berlin, Trapholt, Jazz i Trekanten, Kolding Kulturpulje, ILK, Goethe Institut Dänemark, Wilhelm Hansen Fonden & JazzDanmark.

Koncerten finder sted på Trapholt i Kolding og starter klokken 15. Billetter sælges kun i forsalg på www.Jazz6000.dk.

Tagget med: ,
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *