Kolding Netavis

Uddannelsesaften med åbne døre til fremtiden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
-En teknisk studentereksamen åbner dørene til så mange videregående uddannelser - og der er mange retninger at vælge imellem, fortalte Emma Rechnagel fra 3.g på Hansenberg Tekniske Gymnasium. Foto: Hansenberg.

For Emma Rechnagel, der går i 3.g på Hansenberg Tekniske Gymnasium, betyder det rigtig meget, at hun efter sin studentereksamen står med mange gode kort på hånden. Det fortalte hun, da der mandag aften var Uddannelsesaften på gymnasiet.

Ingeniør, arkitekt, dyrlæge eller noget helt fjerde.

Karrieremulighederne er mange med en mørkeblå studenterhue på hovedet, for en studentereksamen fra Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding giver adgang til over 300 videregående uddannelser.

Og forleden inviterede gymnasiet indenfor til Uddannelsesaften 2023, hvor alle deltagerne kunne høre mere om, hvad HTX egentlig er for en størrelse.

Det stod blandt andre Emma Rechnagel fra 3.g klar til at fortælle om, og for hende betyder adgangen til så mange videregående uddannelser rigtig meget:

-Når jeg til sommer bliver student, skal jeg først ud at arbejde og ud at rejse. Derefter skal jeg læse videre, og det bliver sandsynligvis medicin. Men en teknisk studentereksamen åbner dørene til så mange videregående uddannelser – og der er mange retninger at vælge imellem. Derfor behøver jeg ikke at tage endelig stilling til det lige nu.

-Man skal vælge HTX, fordi man er så meget mere engageret her – og frem for alt laver vi noget, vi kan bruge til noget. Der er en mening med det hele. Og så kan jeg godt lide vores sammenhold her på Hansenberg Tekniske Gymnasium, fortalte Emma Rechnagel.

Sammenhold på tværs af årgange var også noget, som rektor Marlene Rask fremhævede i sin velkomst:

-Vi går rigtig meget op i, at det sociale fungerer, og vi har for eksempel Fredagscafé, studieture og fodbold- og håndboldstævner.

Nåede du ikke med til Uddannelsesaften, kan du allerede lørdag den 28. januar tage forbi Hansenberg, når der klokken 10-14 er Åbent Hus på hele skolen – og altså også på gymnasiet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel