Kolding Netavis

Hver anden syddansker tyvstarter på juleskrabekalenderen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Quick skrabejulekalenderen. PR-foto.

Halvdelen af danskerne fra Sydjylland og Fyn tyvstarter på juleskrabekalenderen fra Quick, viser en ny undersøgelse fra Danske Spil og Quick.

Risengrød, ønskelister og skrabekalender. Traditionerne står i kø i julen – og en af de helt store af slagsen er juleskrabekalenderen fra Quick, der siden 1994 har været fast inventar i danskernes jul.

Noget, der ser ud til at fortsætte lige så sikkert som amen i kirken, for den populære juleskrabekalender er i år igen blevet trykt i over to millioner eksemplarer for at bringe forventningens glæde til danskerne. Det oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

Halvdelen af syddanskerne tyvstarter

Og den glæde kan mange syddanskere, herunder fynboer, faktisk ikke dy sig med at tage forskud på.

Mere end hver anden syddansker (53 procent) skraber nemlig forud – og tyvstarter på juleskrabekalenderen. Det viser en ny YouGov-undersøgelse foretaget for Danske Spil.

-Juleskrabekalenderen fra Quick er lidt af en institution i den danske jul, fordi den er traditionel, enkel at gå til, og har en unik blanding af hygge og spænding. Den er blevet den ultimative tålmodighedstest, så det kommer ikke bag på os, at mange skraber forud, fortæller Malene Mølgaard, administrerende direktør hos Danske Lotteri Spil, der står bag Quick.

Helt op til folk selv

Når man spørger syddanskerne, hvorfor de ikke kan vente, svarer 42 procent, at de bare er for utålmodige. 46 procent angiver, at det er selve spændingen om den mulige gevinst, der får dem til at skrabe forud.

Malene Mølgaard understreger, at det ikke er op til Danske Spil at fortælle, hvornår man bør tage hul på skrabekalenderen.

-Vi har designet kalenderen, så man kan hygge sig med den over en længere periode, men man bestemmer selvfølgelig helt selv, om man vil skrabe forud. Det er op til ens temperament, og vi udbetaler gerne gevinster allerede før juleaften, så de kan bidrage til den gode julestemning, siger Malene Mølgaard.

Den klassiske Quick-juleskrabekalender kan købes for 50 kroner landet over.

Fakta om Danske Spils og Quicks juleskrabekalender

• Hvert år bliver der solgt mere end 2 millioner Quick-skrabekalendere.

• Der er vundet i alt 72 millioner kroner i førstepræmier siden 1994.

• Hovedgevinsten har altid været 1 million kroner. Der er hvert år fem eksemplarer med hovedgevinst, og i dag er der gevinster på ned til 50 kroner og på hvert tredje lod i gennemsnit. Fra 1994 til 2012 var der kun to topgevinster, og fra 2013 og frem har der været fem.

• I kalenderens første år, 1994, solgte den ca. 1 million eksemplarer. Dengang kostede kalenderen det samme som i dag: 50 kroner.

• Udover skrabekalenderen til 50 kroner, tilbyder Danske Spil også andre juleskrabelodder: Pakkejagt til 100 kroner, Den store julekalender til 150 kroner, Til og fra-kort til 10 kroner og bogstavspillet Juletræ til 30 kroner.

• Ni ud af ti voksne danskere kender julekalenderen.

• Knap halvdelen af danskerne har prøvet at skrabe forud på kalenderen.

• Danske Spils skrabekalender skal i julen 2023 for første gang udstilles på Nationalmuseet og indgå i en udstilling om julens traditioner.

Kilde: Danske Spil

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel