Kolding Netavis

Tvind – The Musical

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nu kan du opleve “Tvind – The Musical”.

Mandag den 8. april gæster Teater V Kolding Teaterforening på Comwell Kolding Teater med den satiriske musical, ”Tvind – The Musical”. Forestillingen, som Jyllands Posten gav fem stjerner.

– En fortælling om en tid, hvor fællesskabet fyldte for meget, til en tid, hvor fællesskabet fylder for lidt, kalder Teater V sin forestilling.

Året er 1972: USA’s præsident, Richard Nixon, besøger Kina og møder Mao Zedong. Mogens Glistrup stifter Fremskridtspartiet. Anker Jørgensen bliver statsminister. Danmark siger “JA” til EF. David Bowie udgiver Ziggy Stardust. Og i biograferne har den første Godfatherfilm verdenspremiere. Der skete noget det år.

I årene inden startede Mogens Amdi Petersen Den Rejsende Højskole og samme år Det Nødvendige Seminarium, der senere blev til det verdensomspændende imperium, Tvind: Et socialt projekt i en tid, hvor man sagde Os, Vi, Sammen, i stedet for Mig, Mig, Mig. Hvor individet kun var det nødvendige tandhjul i fællesskabets maskine. Vi følger en gruppe mennesker og deres udvikling i Tvind fra 70’erne og op til midt 90’erne, hvor Tvind kommer i alvorlig modvind. Krydret med tidens politiske (slag)sange.

”Tvind – The Musical” vil gerne anerkende alle de dedikerede mennesker, der kæmpede for at skabe en bedre verden. Dem, som vitterligt troede på, at hvis de gjorde en aktiv indsats, så ville de sammen kunne ændre verden. Men hvad skete der egentlig med alle dem, der troede på fælleseje, gruppepres og ingen hensyntagen til jeg’et? Gik de til grunde i sammenholdets mantra?

Det er ny dansk dramatik – for fuld musik – af Andreas Garfield.

I rollerne ses Sune Kofoed, Margit Watt-Boolsen, Pelle Koppel, Linnéa Voss, Signe Mannov og Sune Skuldbøl Vraa.

”Tvind – The Musical” kan ses mandag den 8. april klokken 19.30 på Comwell Kolding Teater. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *