Kolding Netavis

Tolken – hvortil min verden går

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Ingrid Riis.

Kolding Teaterforening og Kolding Egnsteater kan i et samarbejde vise forestillingen ”Tolken – hvortil min verden går”.

Det er et drama om krig, kærlighed og flugt – tre temaer, der viser sig evigt aktuelle. Flugten er en tilstand, hvor det eneste, man ejer, er det, man er flygtet fra. ”Tolken – hvortil min verden går” er en forestilling om det nødvendige demokrati og menneskets ukuelighed.

Første verdenskrig er i fuld gang, og russiske krigsfanger flygter fra forfølgelse og tvangsarbejde i Tyskland til Danmark. I Ribe ser den unge Ingeborg Stemann alle de rædsler, krigen medfører, og hun rejser derfor til Horserødlejren, hvor de russiske krigsfanger sidder, for at hjælpe.

Gennem mødet med russerne konfronteres hun med sine værdier, sine idealer og sit livssyn, alt imens at hun nedskriver russernes flugtberetninger. Der må derudover ikke være kontakt mellem russerne og de ansatte danskere, men alligevel opstår der en art forhold mellem en russer, Mikael Romanov, og Ingeborg Stemann.

bd3i5715 scaled 1
Foto: Ingrid Riis.

Forestillingen er en dramatisering af den sande historie om Ingeborg Stemann, der som ung akademiker og tolk viede sit liv til Horserødlejren og de russiske flygtninge, der var interneret her.

Ingeborg Stemann arbejdede hele livet igennem på en bog om de russiske flygtninge og deres beretninger; men den blev aldrig udgivet. Forestillingen er den evigt aktuelle historie om krig og flugt, som Ingeborg Stemann aldrig selv fik formidlet.

”Tolken – hvortil min verden går” vises på Kolding Egnsteater onsdag den 16. november og torsdag den 17. november med start begge dage kl. 19.30. Billetter kan købes her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel