Kolding Netavis

To partier hjælper overvægtige børn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nye tal viser, at Kolding Kommunes skoleelever er blandt de mest overvægtige i landet. Det vil SF og DF lave om på.

I følge P4 Trekanten er 14 procent af skoleeleverne i Kolding Kommune overvægtige. Dermed placerer kommunen sig blandt de kommuner, der har landets tungeste elever.

Men det vil formand for Børn- og Uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen (DF) og formand for Social- og Seniorudvalget Karina Lorentzen lave om på. Det skriver de i en pressemeddelelse.

– Det undrer mig, at vi ligger så højt. Derfor skal vi have kortlagt, hvad der ligger bag disse tal. Vi ved, at flere børn bliver kørt i skole og at ipads nogle steder erstatter turen på fodboldbanen, men det er jo en landsdækkende trend. Derfor skal vi have mere viden om, hvad der gør sig gældende for vores kommune, forklarer Kristina Jørgensen (DF).

Kollegaen Karina Lorentzen (SF) er enig, og sammen med Kristina Jørgensen er hun optaget af, de selvværds- og helbredsproblemer overvægt ofte giver senere i livet. De to byrådsmedlemmer stiller derfor forslag om, at det igangværende projekt Ligevægt, som er målrettet overvægtige voksne, nu også bliver udbredt til at omfatte børn:

– Det nytter ikke noget at slå hverken børn eller voksne oven i hovedet med motionsskemaer og kostplaner. Hvis det var så nemt, så var verden fulde af tynde mennesker. Ligevægt handler om at trives i stedet for at fokusere på nålen på badevægten, og derfor giver dette projekt meget mening for børn også, forklarer Karina Lorentzen (SF).

De to udvalgsmedlemmer stiller forslaget på førstkommende udvalgsmøde i social- og sundhedsudvalget efter sommerferien.

Sådan ser forslaget ud:

Indsats i forhold til overvægtige skoleelever

I følge P4 viser den nationale sundhedsprofil, at Kolding Kommunes skolebørn er blandt de mest overvægtige i landet. Således skulle 14% af kommunens børn være overvægtige mod 0,7% i Gentofte.

Overvægt kan være udfordrede i forhold til den enkeltes selvværd, ligesom et langt liv med overvægt kan grundlægges i barndommen og ender med at give helbredsproblemer i voksenlivet. Derfor giver det mening at sætte forebyggende ind.

Kristina Jørgensen (DF), formand for børne- og uddannelsesudvalget samt Karina Lorentzen (SF) foreslår derfor:

• At det undersøges, hvorfor Kolding Kommune ligger så højt placeret og om der er særlige målgrupper, udvalget skal være opmærksom på samt at der eventuelt kommer konkrete bud på løsninger for at imødegå overvægt

• At det undersøges, om projekt Ligevægt kan udbredes til folkeskoleelever, således at der bliver et lignende tilbud til dem

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel