Kolding Netavis

To nye værter til TV2 News

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Josefine Kofoed. Foto: TV2.

I det nye år får TV2 News to nye værter.

TV2 News opruster på værtsfronten og ansætter to nye værter, der begge har en fortid som radioværter. Det drejer sig om den 52-årige Louise Windfeld-Høeberg, der kommer til News pr. 1. januar 2022, og den 35-årige Josefine Kofoed, der begynder på TV 2s nyhedskanal 1. februar 2022.

-Louise Windfeld-Høeberg og Josefine Kofoed er to forskellige værtsprofiler, men de har det til fælles, at de er særdeles stærke værter og dygtige journalister med stor indsigt i danske og internationale samfundsforhold. Det er netop den type medarbejdere, vi allerhelst vil ansætte på TV2 News , siger kanalens chefredaktør, Ask Rostrup, i en pressemeddelelse og fortsætter:

-På News ser vi frem mod store udfordringer i 2022 – herunder at færre ser gammeldags fjernsyn, og at vi skal blive endnu stærkere på streaming og være gearet til den konkurrence, som er på vej fra flere mediehuse. Den situation skal yderligere to stærke journalister være med til at løfte og sammen med det dygtige NEWS-hold omfavne med stor fortælleglæde og med et styrket engagement i dækningen af væsentlige samfundsforhold i hele Danmark.

Omfattende udenrigserfaring

Louise Windfeld-Høeberg er allerede i dag ansat på TV2, nemlig på Nyhedernes udlandsredaktion, hvor hun har arbejdet i to omgange. I det hele taget har udenrigsdækning været kendetegnende for Louise Windfeld-Høeberg, der blev uddannet journalist med praktik på TV2 Nyhederne, og som desuden har gennemført diplomuddannelsen i ulandskundskab ved universitetet i Uppsala, Sverige.

-Jeg brænder for den store verden og glæder mig særligt til at gøre internationale begivenheder relevante og interessante for seerne. TV 2 NEWS har et helt enestående værtskorps, som jeg er stolt over at blive en del af, siger Louise Windfeld-Høeberg.

I ti år fra 1999 til 2009 var Louise Windfeld-Høeberg udstationeret i Zimbabwe og Zambia og arbejdede blandt andet som korrespondent for Weekendavisen og TV2. I et par år derefter var hun udstationeret i Nepal for Weekendavisen.

Herefter skiftede Louise Windfeld-Høeberg til radiomediet og var frem til 2015 vært på Radio24syv-magasinerne ’Datolinjen’ og ’Globus-Kina’. Siden 2015 og frem til 2021, hvor hun vendte tilbage til TV2, var hun på DR Radio og vært på magasinerne ’Afrikanske stemmer’, ’Droner og Kanoner’ og ’Orientering’. Hun er ligeledes forfatter til den politiske thriller ’Iscenesætteren’, der foregår i Zimbabwe.

-TV2 News er en publicistisk højborg

Josefine Kofoed, der er kandidat i statskundskab, kommer til TV2 fra stillingen som pressechef og public affairs-chef hos Norlys. Hun har også tidligere arbejdet med kommunikation og public affairs hos Forsikring og Pension i både Danmark og Bruxelles samt på Christiansborg for Det Konservative Folkeparti.

Mest kendt er Josefine Kofoed dog for jobbet som vært på Radio24syv i årene 2016-2019 – blandt andet på ’Reporterne’, ’55 Minutter’ og ’Søndagspolitikken’ – og som politisk journalist på radiokanalen.

-Der er en god grund til, at danskerne stiller ind på NEWS, når der sker store begivenheder i Danmark eller udlandet. TV2 News er en publicistisk højborg, som er kendt for tårnhøj faglighed og for sine dygtige værter, journalister og redaktører. NEWS evner den svære disciplin både at være relevant, faglig og nærværende, og jeg glæder mig til at blive en del af holdet på News, siger Josefine Kofoed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel