Kolding Netavis

Sygehuset får nye “beboere”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding Sygehus får i disse dage nye “beboere”.

I disse dage flytter akvariefisk ind på Kolding Sygehus – til gavn for patienterne, skriver Sygehus Lillebælt i nyhedsbrevet Tirsdag.

Overlæge Lisa Seest Nielsen har tænkt grundigt over, hvad hun skulle bruge det legat på 25.000 kroner til, som hun modtog for få år siden. Nu har hun besluttet, at det skal gavne de pårørende til de patienter, der ligger kritisk syge på hendes afdeling, Bedøvelse og Intensiv på Kolding Sygehus.

Flere hold akvariefisk

Derfor ankommer i disse dage flere hold akvariefisk til det akvarium, hun har indkøbt. Akvariet står i afdelingens nyindrettede pårørenderum, hvor pårørende kan trække sig tilbage og hvile eller spise sammen.

– Hvis man er pårørende til en kritisk syg på en intensivafdeling, så er det rigtigt ubehageligt at køre hjem, endda at gå over på vores patienthotel, for man har allermest lyst til at være lige dér, hvor alle de alvorlige ting sker, siger overlæge Lisa Seest Nielsen til Sygehus Lillbælts nyhedsbrev.

I afdelingens nye pårørenderum kan de pårørende få ro og spise sammen. Der er også en sovesofa, som kan klappes ud, så man kan tage en lur og til nøds overnatte, hvis der er behov for det. Med et familiemedlem, der er kritisk syg, er det vigtigt for pårørende at kunne være sammen – og være alene sammen, og det kan de i pårørenderummet, hvor akvariet er med til at gøre rummet mere hjemligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel