Kolding Netavis

Sydbank Fonden støtter kunstgræsbaneprojekt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Dalby GF modtager en donation på 250.000 kr. fra Sydbank Fonden. Beløbet er et bidrag til foreningens kunstgræsbaneprojekt i en bydel, som oplever stor vækst.

Flere og flere drenge og piger vil spille fodbold i Dalby, Vonsild og Bjert – men der mangler baner at spille på.

Det er der heldigvis råd for. I samarbejde med beboerforening, grundejerforening og skolen har Dalby Gymnastikforening udarbejdet en helhedsplan, som bl.a. omfatter en ny kunstgræsbane til børn og unge i området. Det projekt støtter Sydbank Fonden nu med 250.000 kr. Konkret skal pengene gå til fodboldmål, udskiftningsbokse samt en del af udgiften til lysanlæg.

-Dalby GF er en aktiv og driftig forening, som, foruden at tilbyde et væld af idrætsaktiviteter til sine medlemmer, fungerer som et samlingssted for hele området. Foreningen løfter et stort og vigtigt arbejde, og i Sydbank vil vi gerne bidrage til, at ønsket om en kunstgræsbane kan blive en realitet, fortæller Søren Olling, områdedirektør i Sydbank Område Kolding, i en pressemeddelelse.

Det er noget, de sætter pris på i Dalby GF.

-Sådan en donation betyder rigtig meget i vores bestræbelser på at få en kunstgræsbane i Dalby. Det er en stor hjælp, og vi er meget glade. Lige nu er vi den fodboldklub i Kolding med den næststørste ungdomsafdeling, men vi er de eneste, der ikke har en kunstgræsbane. Det betyder dels, at vi er nødt til at leje os ind andre steder i vinterhalvåret, dels at vi året rundt ganske enkelt ikke har baner nok i forhold til alle dem, der gerne vil spille. Særlig fordi Dalby Skole, som også bruger banerne, er blevet udvidet på grund af stor tilflytning, siger Morten Ellegaard Hell, formand i Dalby GF.

I forhold til opbygningen af selve kunstgræsbanen har Dalby GF valgt at gå i en mere bæredygtig retning.

Normalt ligger der gummigranulat, mikroplastik, i bunden af den slags baner, som flyver ud og spreder sig i naturen, i afløb, omklædningsrum og klasselokaler. Men den kommende bane i Dalby skal være granulatfri.

-Vi ønsker ikke al den gummi over det hele. Det betyder, at banen bliver lidt dyrere end normalt, men det er det værd. Det har i øvrigt den fordel, at man kan spille på den med flade sko i modsætning til normale kunstgræsbaner. Så kan skolebørnene også bruge den i frikvarteret, siger Morten Ellegaard Hell.

Hvis Dalby GF kan få hele finansieringen på plads, er det håbet at begynde anlægsarbejdet til august

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel