Kolding Netavis

Studerende fra Kolding modtager mikrolegat

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Fra venstre ses Caroline Louise Lilleør, Kristine Skovgaard, Camilla Højberg og Camilla Sonne. Pressefoto.

Overfaldsalarmen sikrer studerende fra Kolding et legat.

26-årige Caroline Louise Lilleør fra Kolding har sammen med tre medstuderende udviklet en ny og banebrydende overfaldsalarm. CEDI Alert har netop modtaget Fonden for Entreprenørskabs Verdensmålsmikrolegat.

– Det skal være trygt for alle at færdes overalt”. Det er visionen bag en ny opfindelse, som 26-årige Caroline Louise Lilleør, der oprindeligt kommer fra Kolding, står bag.

Hun læser Design og Business med speciale i Entrepreneurship på VIA University College, og sammen med tre medstuderende har hun udviklet en overfaldsalarm, der skal sikre hurtigere hjælp til mennesker i nød.

– I september havde vi faget Design for Change, hvor vi arbejdede med FN’s verdensmål. Vi valgte at fokusere på mål nummer 16, som blandt andet handler om at skabe fredelige samfund og reducere vold. Her kom vi så på ideen om den her nye type overfaldsalarm, fortæller Caroline Louise Lilleør i en pressemeddelelse.

CEDI Alert er navnet på overfaldsalarmen, der er så lille, at den kan placeres på et smykke. Når man udløser alarmen, giver den besked til en række personer, CEDI Runners, som gennem den tilhørende app kan komme den nødstedte person til undsætning.

Verdensmålsmikrolegat på 10.000 kroner

På baggrund af den nye opfindelse og arbejdet med FN’s verdensmål har Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab netop tildelt Caroline Louise Lilleør og resten af holdet bag CEDI Alert et såkaldt Verdensmålsmikrolegat på 10.000 kroner.

Legatet gives til studerende på videregående uddannelser, som har en god idé til et produkt eller en forretningsmodel, der tager afsæt i FN’s Verdensmål og kan være med til at løse verdens allerstørste udfordringer.

– Vi blev utroligt glade og er rørte over den opbakning, vi har fået. Gennem vores uddannelse har vi virkelig fået tillært vigtigheden af at arbejde med verdensmålene, og derfor betyder det så meget for os, at vi nu får økonomisk hjælp til videreudvikling, så vi kan skabe et tryggere samfund, fortæller Caroline Louise Lilleør.

Søger løbere

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår CEDI Alert lanceres, da Caroline Louise Lilleør og hendes medstiftere er i fuld gang med at gennemteste systemet. Næste step i udviklingen er at skaffe de såkaldte CEDI Runners – danskere, der, ligesom Hjerteløbere, skal komme til undsætning, når alarmen aktiveres.

– Vi håber, at mange danskere vil melde sig, for vi tror virkelig på, at CEDI Alert kan bidrage til en positiv udvikling i vores samfund. Vi håber, at mange danskere vil melde sig, for vi tror virkelig på, at CEDI Alert kan bidrage til en positiv udvikling i vores samfund, slutter Caroline Louise Lilleør.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *