Kolding Netavis

Sparer CO2 nok til at køre 40 gange rundt om jorden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Børneloppen.

Børneloppen i Kolding har siden januar sparet CO2 nok til en køretur i bil på 1,6 millioner kilometer gennem genbrugshandel. Det svarer til at køre 40 gange rundt om jorden, og samtidig er der sparet 600.000 kilometer mere end samme periode sidste år.

Krisen har ikke været så skidt, at den ikke har været god for klimaet. Det oplever de hos Loppesupermarkedet Børneloppen i Kolding, der netop har rundet en CO2-besparelse, der svarer til, at kunne køre 1,6 millioner kilometer i bil, på deres salg af brugt legetøj, barnevogne og tøj med mere fra 1. januar til og med 31. maj i år.

-Der har været stort fokus på at spare penge i løbet af de seneste år med en presset økonomi, og når man sparer pengene ved at købe genbrug, så sparer vi også klimaet. Med den beregner, vi har her i forretningen, bliver det helt håndgribeligt at se, hvordan det sparer på klimakontoen. Vi sparede også en masse sidste år, men det er helt vildt at følge med i, hvordan det er gået siden da, fortæller Nora Dammann, indehaver af Børneloppen i Kolding, i en pressemeddelelse.

Klimaregnestykket udregnes live gennem virksomhedens beregner, der omregner, hvad det ville have kostet klimaet at producere en tilsvarende ny vare og dermed kan komme frem til klimabesparelsen i liter vand eller kg CO2 ved at købe brugt. Hver gang nogen foretager et køb i Børneloppen i Kolding, bliver det regnet med og opdateret live i kassesystemet og på hjemmesiden, hvor man hele tiden kan tjekke den aktuelle klimabesparelse.

Ville gøre genbrug nemmere

Hos Børneloppen i Kolding er det private sælgere, der lejer en stand og selv sætter priserne på deres genbrugsvarer. Herefter overlades selve håndteringen og salget til Børneloppens personale, og man kan som sælger eller standlejer læne sig tilbage og følge med online.

-Engang var der loppemarkeder og så annoncer, hvor man kunne sælge sine ting. Den måde, vi gør det på i dag, er der rigtig mange, der godt kan lide, fordi de simpelthen ikke har tid til det andet, der også kræver langt mere kundekontakt. Selvfølgelig ryger det der med at prutte om priserne, men det er der faktisk også mange, der har det ganske fint med, siger Nora Dammann.

Børneloppen findes i 12 byer i Danmark og har samlet set sparet helt præcist 550.935.325 liter vand i perioden 1. januar til 31. maj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel