Kolding Netavis

Spændende og udfordrende opgaver på Seniorområdet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Den Socialdemokratiske byrådsgruppe: Birgitte Munk Grunnet, Filip Bekic Bladt, Poul Fremmelev, Folmer Krogh, Hamlaoui Bahloul.

Antallet af 80+ årige i Kolding Kommune stiger kraftigt de næste 8-9 år. I peioden 2005 – 2021 steg antallet af 80+ årige med 68 flere pr. år. Fra 2022 stiger antallet af 80+ årige med 230 flere pr. år.

Dette giver anledning til at byrådet allerede nu er ved at planlægge 2 helt nye plejehjem, så vi kan være klar til en større efterspørgsel på pladser. En stor og vigtig opgave vi har foran os.

Samtidig skal vi interessere os for, om seniorboliger og senior bofælleskaber positivt kan udsætte behovet for en plejehjemplads. Vi er godt i gang med at opføre seniorboliger flere steder i kommunen og den store interesse, giver os anledning til at fortsætte denne udvikling også i tæt med de almene boligselskaber.

Socialdemokratiet vil også gerne udtrykke vores store tak og taknemmelighed, for det ufattelig store arbejde vores mange dedikerede medarbejde på plejehjem og i hjemmeplejen, har udført her under COVID-19 pandemien. Vi ved at både medarbejdere og ledelse har løbet stærkt og virkelig ydet deres bedste og meget mere end forventet. Tusind tak for det!

Kolding Kommune skal som alle andre kommuner sætte ind på, at rekruttere mere plejepersonale og sygeplejersker. Det er ikke nogen nem opgave, men vi fornemmer, at kommunens klare vision om Borgerens Centrum samt SELVVÆRD og SAMMENHÆNG, giver interesserede ansatte et tydeligt ståsted og lyst til at arbejde hos netop os i Kolding Kommune.

På demens området er vi i Kolding Kommune godt kørende og har mange og gode tilbud i ”værktøjskassen”. Det gælder både for den borger der er ramt af demens, for den pårørende der oplever store tab og vi har ønsket om på sigt, at gøre hele Kolding Kommune for en demensvenlig kommune. Lige nu er vi startet i Lunderskov. De mange gode tiltag og resultater på demens området, fortjener at blive udbredt til alle i kommenen og her overvejes en samlet PR strategi.

Hele hjælpemiddelområdet er i den nye konstituering nu overført til Seniorudvalgets arbejdsområde. Udvalget bad på udvalgsmødet d. 8/2.22 om at der iværksættes en inddragende proces. Det er hjerteblod for Socialdemokratiet at gøre det lettere at afprøve og modtage hjælpemidler. Samt hvordan deres anvendelse kan lette hverdagen og reducere afhængigheden af hjælp fra andre. Vi tænker os noget i retning, af afprøvning/udlån, som på et bibliotek.
Vi er af den opfattelse, at ingen ønsker at bruge en stok, krykke eller rollator uden at der er et stor behov. Det skal derfor gøres nemmere og smidigere at afprøve og modtage hjælpemidler.

Socialdemokratiet er glad for at alle partier i kommunalbestyrelsen kan samles om de mange positive tiltag for kommunens seniorer og vi ser frem til at præge denne positive udvikling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *