Kolding Netavis

Søpavillion får støtte fra kampagne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Ødis Søpark og Søpavillon på vej mod realisering. Foto: Realdania.

Med en økonomisk håndsrækning fra Realdanias ildsjælekampagne, Underværker, er Ødis Søpark og Søpavillon nu et skridt nærmere realisering. Projektet er udvalgt blandt 146 ansøgere fra hele landet.

Ødis Søpark og Søpavillon på vej mod realisering.

I de seneste år har Lokalrådet ØBØF (Ødis Bramdrup, Ødis og Fovslet) arbejdet for at realisere visionen om en søpark og en søpavillon, der skal samle landsbyen og komme både daginstitutioner, skole, plejehjem, spejdere og borgere til gavn. Ødis Søpark skal være ramme om det lokale dagligliv og bruges til landsbyarrangementer fra Sankt Hans til juletræstænding. En ny pavillon skal fungere som samlings- og opholdssted og får derudover funktion af udkigstårn og formidlingspost.

Og den idé er så god, at ildsjælene nu kan se frem til en håndsrækning på 1 mio. kr. fra Underværker – Realdanias kampagne til ildsjæle i det byggede miljø, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet er ét blandt i alt 18 ildsjæleprojekter fra hele Danmark, som nu kan realiseres med en hjælpende hånd fra kampagnen. De udvalgte projekter er vidt forskellige, og de spreder sig over både land og by. Fælles er ildsjælenes glæde ved at udvikle og skabe sammen og kærligheden til steder og lokalsamfund.

– Relationer har stor betydning for vores oplevelse af at have et godt liv, og de fysiske rammer for vores hverdag er en vigtig nøgle til at skabe netop dét. Det ved ildsjælene om nogen. De er ofte de første til at få øje på et steds særlige muligheder og arbejder utrætteligt for at udvikle nutidens og fremtidens gode mødesteder. Det er Ødis Søpark og Søpavillon et rigtig godt eksempel på, og i Realdania glæder vi os nu til at følge projektets vej mod realisering, siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

Realdania har i alt afsat omkring 13,5 millioner kroner til de 18 udvalgte projekter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *