Kolding Netavis

Skamlingsbankeselskabet får stor donation

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Augustinus Fonden har doneret godt 1,2 millioner kroner til forskønnelse af selskabets bygning på Højskamling, så stedets arkitektoniske og kulturhistoriske fortælling bedre fremstår i samklang med Skamlingsbankens landskabelige værdier og det nye besøgscenter.

Donationen vil gøre det muligt at energioptimere og forskønne bygningens facader med nye og større glaspartier, bronzerede profiler på vinduer og indgangsparti samt begrønning af facaderne med rådhusvin som med tiden vil dække murværket.

Det vil få bygningen til at falde mere naturligt ind i landskabet. Og ved at isætte smallere vinduesrammer og større glasfacader og døre i stueetagen opnås et markant bedre lysindfald, som også inddrager naturen i bygningen.

Dette vil være i tråd med arkitekt Dan Finks oprindelige vision, hvor det arkitektoniske udtryk i højere grad understøtter den kulturmæssige fortælling og bygningens placering i det fredede naturområde.

Det er anden gang Augustinus Fonden vælger at støtte et projekt på Skamlingsbanken. Sidst i 2020 donerede Augustinusfonden midler til udendørs belysning, og det er derfor med stor stolthed og ydmyghed, at Skamlingsbankeselskabet tager mod den flotte donation.

-Med Augustinus Fondens flotte donation har selskabet fået mulighed for at realisere en længe ønsket drøm. Det falder tilfældigvis sammen med selskabets 180 års stiftelsesdag – og det er jo næsten helt symbolsk, at vi på torsdag nu kan fejre både selskabet og donationen med fællessang på Skamlingsbanken, fortæller en begejstret formand for Skamlingsbankeselskabet, Nis Jørgen Steffensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel