Kolding Netavis

Skal du en tur i banken?

Betalt indhold
Af Betalt indhold

SPONSORERET INDHOLD: ARTIKLEN INDEHOLDER KOMMERCIELLE LINKS

Går du med tanker om at købe ny bolig, eller skal du købe ny bil, har du sikkert opdaget, at der er mange ting, du skal forholde dig til.

Hvor i landet skal boligen ligge? Hvilken bil skal det være, og hvor meget må den koste?

Der findes et hav af forskellige banker med hver deres ståsted. Nogle banker tilbyder én type lån, mens andre tilbyder flere typer. Du behøver dog ikke at kontakte alle landets banker. I stedet kan du gøre det nemt og hurtigt online, så hop ind på https://www.mybanker.dk/ og få det fulde overblik over dine muligheder.

Hvor meget kan du låne for?

Når du skal købe hus eller ny bil, er det en god idé, at du som noget af det første undersøger, hvor meget du i det hele taget kan låne for. Det er altid ærgerligt at brænde sig varm på et hus eller en bil, som man i virkeligheden slet ikke har råd til. Ligesom det i nogle tilfælde kan åbne op for muligheder, man slet ikke vidste, man havde råd til.

De fleste banker har nogle klare regler for, hvor meget man må låne, og en typisk tommelfingerregel for, hvor meget du kan købe bolig for, er at gange den årlige husstandsindkomst før skat med fire, som er gældsfaktoren.

Har du eksempelvis en husstandsindkomst på 800.000 kr., kan du som udgangspunkt købe bolig for 3,2 mio. (800.000 x 4 = 3.200.000).

Sammenlign banker

Det kan være svært at finde den rigtige bank, fordi der er så mange forskellige at vælge mellem. Alle sammen tilbyder noget forskelligt til deres kunder, og derfor bør du undersøge, hvilken bank, der kan opfylde dine drømme.

Nogle banker tilbyder eksempelvis kun forbrugslån, mens andre banker også tilbyder boliglån og andre lån. Nogle banker har en højere rentesatser end andre, og derfor kan du med fordel sammenligne flere forskellige banker.

Det gør du nemmest ved at indhente tilbud på lån fra forskellige banker. På den måde kan du danne dig et godt overblik over, hvilken bank, der kan tilbyde dig den bedste løsning.

Spar penge op og formindsk din gæld

En af de faktorer banken kigger meget på, er, om man har en god opsparing. Banken vil højst sandsynlig ikke låne dig penge, hvis du ikke har en opsparing, der som minimum svarer til fem procent af din drømmeboligs kontantpris. De fem procent fungerer som en udbetaling og er lovpligtig.

Har du en gæld, kan det også være en god idé, at formindske den så meget som muligt, det banken ofte foretrækker kunder med ingen eller en lille gæld.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel