Kolding Netavis

SF vil rulle lov om peberspray tilbage

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
I Syd- og Sønderjylland har peberspray ikke været brugt som forsvar i en eneste sag om hjemmerøveri. Foto: Артур Слободян/Dreamstime.com.

SF vil rulle lov om peberspray tilbage. Peberspray bruges ikke til selvforsvar.

I Syd- og Sønderjylland har peberspray ikke været brugt som forsvar i en eneste sag om hjemmerøveri. SF’s retsordfører Karina Lorentzen vil have loven rullet tilbage, oplyser hun i en pressemeddelelse.

Da loven om at have peberspray i eget hjem blev indført, var et af argumenterne, at borgerne kunne beskytte sig mod hjemmerøverier. Men ifølge DR er de ikke en eneste gang blevet brugt som forsvar i de 11 hjemmerøverier, der har været i Sydøstjyllands Politikreds og de otte, der har været i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Til gengæld har politiet truffet dem ulovligt i 1.500 sager på landsplan. Det får SF’s retsordfører til at kræve loven rullet tilbage.

– Jeg vil opfordre til at rullen loven om pebersprays tilbage uanset hvad evalueringen viser. Nu kan vi se, at højrefløjens argumenter for at tillade peberspray var fup, for de er aldrig blevet brugt til at forsvare sig mod hjemmerøvere, siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen.

– Problemet er, at når vi bevæbner befolkningen med pebersprays, risikerer vi også at bevæbne kriminelle, der bruger dem til kriminalitet. Vi ser allerede, at de er brugt mod folk selv i en række tilfælde, og det synes jeg er stærkt problematisk. Samtidig tror jeg også, at når noget er delvist lovligt, appellerer det til, at folk bare anskaffer sig en og medbringer dem ulovligt andre steder. Derfor skal de væk fra gaden.

Politiforbundet mener, at politiet møder dem oftere end tidligere i ulovlig sammenhæng.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *