Kolding Netavis

SF tilfredse med aftale om budget

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Villy Søvndal (SF). Foto: Bo Nielsen.

Så er der indgået forlig om budgettet for 2024 mellem samtlige partier i byrådet i Kolding. DF har valgt, at stå udenfor.

Regeringen har valgt skattelettelser frem for flere midler til kommunerne. Men på trods af den snævre økonomiske ramme og det kompromis, et forlig er, har partierne sammen afsat midler til de områder, der også for SF er vigtige. Folkeskolen, socialområdet, ældreområdet og det grønne område.

-Vi er tilfredse med aftalen, der også sikrer en fremtidig økonomisk robusthed, fortæller Villy Søvndal (SF) i en pressemeddelelse.

Kolding er ikke i den situation, at de skal ud at skære dybt i velfærden, som en række af de danske kommuner skal. I modsætning til mange andre kommuner, er der blevet råd til en række mindre forbedringer på vigtige områder.

Folkeskolen er vigtig for SF. Sammen tilføres 12 millioner kroner til blandt andet to- voksenordninger i 2024 og yderligere seks millioner kroner fra 2025 til bedre demografiregulering, så flere elever kan få bedre hjælp i klasserne.

Socialområdet styrkes med de 8,5 millioner kroner, der er nødvendige på det specialiserede socialområde, hvor flere har behov for hjælp. Dertil kommer midler til bostøtte og et opgangsfællesskaber til unge med handicap, som SF lovede i valgkampen, og som nu gennemføres. Desuden er der flere midler til fritidsjobs.

CSV, SOYA og paragraf 18-midler til frivilligt socialt arbejde bevares som hidtil.

På seniorområdet afsættes penge til et nyt plejehjem samt penge til udskiftning af et forældet nøglesystem hos modtagere af hjemmehjælp.

Og indførelsen af robotstøvsuger sikrer, at der fortsat er hjemmehjælp til de allersvageste ældre hver 14. dag.

Det lykkedes også at finde midler til natur og miljøforbedringer. Den biodiversitetsplan, byrådet har vedtaget, sikres midler til at kunne gennemføres. Også bevillingen til Naturpark Lillebælt og Kolding Stenbank sikres ud i årene.

En fælles budgetnote sikrer ligeledes, at der fra budget 2025 og frem skal prioriteres midler til skovrejsning. Målet er at rejse 67 ha skov pr år for at fange CO2 og beskytte drikkevandet.

Også på anlægssiden er der afsat midler til en række vigtige anlægsinvesteringer:

  • Renovering af svømmebadet Brændkjær, så dets levetid forlænges, indtil der ligger et svar på, hvordan foreningerne fortsat sikres svømmefaciliteter.
  • Multicenter i Lunderskov
  • Udviklingsplan for Trapholt
  • Nye cykelstier
  • Renovering af idrætsbygningen Brostræde
  • Midler til kommunens bidrag til et nyt stadion.

    Alt i alt et fornuftigt budget med den snævre ramme, der er til forbedringer, mener SF Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel