Kolding Netavis

SF klar med ny spidskandidat til regionrådet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her ses Mikkel Dragmose-Hansen (t.v.) er spidskandidat i SF Danmark efter Villy Søvndal (t.h.) har meddelt, at han går efter borgmesterposten i Kolding. Pressefoto.

Ny spidskandidat er fundet i SF Syddanmark.

Villy Søvndal fra Bjert ved Kolding meddelte i august måned, at han ikke genopstiller ved næste regionsrådsvalg, da han ønsker at gå efter borgmesterposten i Kolding Kommune.

Nu har SF Syddanmark gennemført valg af en ny spidskandidat. Valget er faldet på 33-årige Mikkel Dragmose-Hansen fra Middelfart.

Han har opbakning fra hele regionrådsgruppen og regionsbestyrelsen.

SF Syddanmark får dermed en yngre – men dog meget erfaren spidskandidat, der skal stå i spidsen for hele holdet fra SF frem mod valget i november 2021.

Mikkel Dragmose-Hansen sidder i Middelfart byråd, hvor han igennem de seneste 10 år har været viceborgmester, fungerende borgmester og nuværende udvalgsformand for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget. Derudover har han været udpeget de seneste fem år til KL-udvalg om beskæftigelse, erhverv og borgerservice.

– Jeg meldte mig ind i SF i 2005, da Villy Søvndal var blevet formand. Derfor er det en stor ære, at efterfølge Villy og have hans anbefaling med ind i valgkampen. Vi har en stærk regionsrådsgruppe, og vi kommer til at byde Venstre og Socialdemokraterne op til politisk dans, når det handler om alt fra miljøforureninger, ulighed i sundhed til psykiatrien, fortæller Mikkel Dragmose-Hansen i en pressemeddelelse.

– Jeg er enormt glad for regionsrådsarbejdet, som desværre ofte er et overset politisk område – et område som dog betyder rigtig meget for mange borgere, men også et område med masser af udfordringer. Så meget mere er jeg stolt af at give faklen videre til Mikkel Dragsmose-Hansen, som jeg har kendt i mange år, og som jeg har en kæmpestor tillid til – og jeg er overbevist om, at han sammen med regionsrådsgruppen vil videreføre SF’s politik i regionsrådet på fornemste vis, siger Villy Søvndal.

Formand for SF-Syddanmark, Pernille Moesby Sørensen siger:

– Vi er glade for, at Mikkel Dragsmose-Hansen har stillet sig til rådighed, hvor vi får såvel erfaring som foryngelse i en og samme person.

Fakta om Mikkel Dragmose-Hansen

Bor i Middelfart
33 år gammel
Uddannet kandidat i politik og administration fra Aalborg universitet
Arbejder som programleder i Vejle kommune med aktivt medborgerskab og socialt iværksætteri
Egen fritidsvirksomhed
Landsledelsesmedlem i SF
10 års kommunalpolitisk erfaring
Formand for alle lokalvalgte i SF (KPLU – kommunalpolitisk landsudvalg)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *