Kolding Netavis

SF arrangerer gratis koncert

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen arrangerer en gratis koncert med Fangekoret på Kolding Bibliotek. Privatfoto.

Til daglig er SF’s spidskandidat til folketingsvalget Karina Lorentzen retsordfører og kæmper for, at man kan rejse sig efter en løsladelse. Derfor arrangerer hun gratis koncert på Kolding Bibliotek.

Det er både tidligere indsatte og nuværende indsatte på udgang, der synger i Fangekoret, som kan opleves på Kolding Bibliotek.

-Det er en fantastisk oplevelse. De har skrevet alle sange selv og alle handler om håb, skyld og sorg forbundet med at side i fængsel. Og undervejs får man fortalt glimt om de løsladtes fortid. Jeg lover, at det er en oplevelse, som kryber ind under huden, siger Karina Lorentzen, der som folketingsmedlem for SF arbejder aktivt med resocialisering.

Korleder igennem 28 år, Louise Adrian, synger med indsatte i fem fængsler og koret optræder rundt især i de danske kirker.

CD gjorde fangekoret kendte

I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en CD i 2004 fik offentligheden øje på dem.

Der startede en efterspørgsel efter koret udenfor murene og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed. I de sidste 18 år har Fangekoret sunget for fulde kirker rundt i hele Danmark og der er lange ventelister på deres optræden.

-Jeg er glad for, at de har fundet tid til at lave den her koncert for mig midt i valgkampen. Ingen mennesker er deres kriminalitet, og jeg ved, hvor svært det kan være at få lov til at rejse sig selv igen. Når man bliver løsladt med alle ejendele i en sæk og en kæmpegæld, så oplever mange et benspænd, hvor de aldrig kommer oven på. Det kæmper jeg hele tiden for at lave om på, fortæller Larina Lorentzen.

Fangekoret giver koncert den 20. oktober klokken 14 på Kolding Bibliotek.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel