Kolding Netavis

Sådan hyldes kommunens skolepatruljer

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Skolepatruljerne er med til at gøre skoletrafikken mere tryg og sikker. Foto: Rådet for Sikker Trafik.

53 elever fra Kolding Kommunes folkeskoler samt 21 elever fra Stepping Friskole får fri fra skole og blive kørt til en stor fest i Legoland. Formålet er at takke dem for deres indsats som skolepatrulje på kommunens veje.

Året rundt og uanset vind og vejr møder eleverne i landets skolepatruljer ekstra tidligt i skole for at hjælpe deres klassekammerater trygt og sikkert over vejen. Skolepatruljerne yder en fornem indsats, der er med til at gøre skoletrafikken mere sikker og tryg, og elevernes indsats er helt frivillig.

En gang om året bliver skolepatruljerne belønnet med en stor festdag i enten Legoland eller Tivoli i København. Festdagene arrangeres i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

– Vi vil meget gerne have børnene til at cykle i skole, og så skal trafiksikkerheden selvfølgelig være i orden. Her spiller skolepatruljerne en vigtig rolle, og derfor er jeg glad for, at vi igen i år får mulighed for at hylde de elever, som passer på deres kammerater, fortæller formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville, i en pressemeddelelse.

Festdag for skolepatruljerne

I alt har flere end 7.800 elever i hele landet fået fri fra skole for at deltage i festlighederne i enten Legoland eller Tivoli.  Det sker onsdag den 24. april. Her vil Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring og Politiet hylde skolepatruljerne, og derefter er der forskellige konkurrencer, hvor eleverne kan vinde præmier bl.a. i form af cykler og cykelhjelme. Dagen sluttes af med fri adgang til forlystelserne i begge forlystelsesparker.

– De her festdage for skolepatruljerne er noget helt særligt. Der er en fantastisk stemning, når elever fra hele landet møder hinanden og bliver fejret for deres indsats på skolevejene. Og de fortjener i den grad den her hyldest, for eleverne gør en stor forskel i trafikken hver dag, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Elever bliver mere sikre i trafikken

Der er omkring 20.000 elever med i skolepatruljerne. Jobbet som skolepatrulje er frivilligt og ulønnet, og på flere skoler er der ligefrem rift om at være med i skolepatruljen.

Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne, gennemførte sidste år en undersøgelse blandt 2.937 skolepatruljeelever for at finde ud af, hvordan eleverne har det med at være med i en skolepatrulje.

Undersøgelsen viser, at et meget stort flertal af eleverne er glade for at være med i skolepatruljen, at eleverne vurderer, at de gør en positiv forskel i trafikken for andre, og at eleverne desuden selv er blevet mere opmærksomme på deres egen sikkerhed fx i forhold til at bruge reflekser og cykelhjelm i trafikken.

Det er typisk elever fra 6.-7. klasse, der er med i skolepatruljerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *