Kolding Netavis

Sådan tjekker du om en online spilleside er pålidelig

Betalt indhold
Af Betalt indhold
Foto: Konstantin Evdokimov/Unsplash.

SPONSORERET INDHOLD: ARTIKLEN INDEHOLDER KOMMERCIELLE LINKS

Der er i dag et væld af online spillemuligheder, hvis man ønsker at kaste sig ud i spil for rigtige penge på sportsbetting eller online casino for den sags skyld.

Det er altid rart at have en masse alternativer at vælge imellem som spiller, men det kan også til tider blive lidt uoverskueligt. Og kan man overhovedet stole på hver en online spilleside på nettet?

Det korte svar er nej.

Og i denne artikel ser vi nærmere på præcist hvad du som spiller skal være opmærksom på, inden du vælger udbyder. Der er nemlig visse pejlemærker, man kan gå efter, for at sikre sig at den pågældende spilleside er pålidelig.

Licensen er altafgørende

Der findes mange forskellige online betting-sider på nettet. Mange af dem opererer med licens, men andre har ikke nogen licens. Licensen er altafgørende for, om du er havnet på en pålidelig spilleside. Er du på vej ud i at ville sætte et bet på dit yndlingshold i fodbold, så sørg for at have dobbelttjekket om den pågældende sportsbetting-udbyder har licens.

Oftest vil selve spillesidens licensnummer og licensland fremgå nederst på sitets hovedside. Her skal det klart og tydeligt fremgå, om der er tale om en licenseret spiludbyder. Er der det, så er du i hvert fald sikret, at den pågældende spiludbyder er kontrolleret af en statslig spillemyndighed i et land.

Den danske licens er en blåstempling af sikkerhed

På det globale online spillemarked vil du kunne finde tonsvis af sportsbetting-udbydere med vidt forskellige licenser. Mange internationale spiludbydere har ofte licens i enten Malta eller Curacao. De europæiske udbydere har oftest Malta-licensen, mens de mere internationale udbydere har Curacao-licens. En lille del af det store udbud har også dansk spillelicens. Og det er vigtigt at have tjekket.

Den danske spillelicens er en af verdens mest strikse, og giver derfor ekstra sikkerhed og tryghed for de danske spillere. Her kan man logge ind med sit offentlige ID i form af enten NemID eller MitID. Derudover er den pågældende sportsudbyder kontrolleret af den danske spillemyndighed, og lever derfor op til de strenge krav, som den danske stat pålægger de danske licens-spillesider. Sørg derfor altid for at holde dig til de dansk-licenserede online spillesider.

Spillesiden tilbyder redskaber til ansvarligt spil

En pålidelig spilleside vil også åbent reklamere med diverse redskaber i form af hjemmeside links til hjælpe hotlines for spillere, der ønsker mere kontrol over deres spil. Det er ligefrem et krav til de danske betting-sider fra den danske spillemyndighed. Så hvis du ser forskellige links på spillesiden til instanser som StopSpillet, Ansvarligt Spil og Ludomani-linjen, så kan du være tryg.

Tjek om spillesiden har vundet priser

Online sportsbetting er en hel industri i sig selv. Og det er dermed også en branche, der hylder de bedste indenfor deres fag. Et godt pejlemærke for en pålidelig udbyder er derfor, hvis den respektive spilleside har vundet priser. Det vil ofte fremgå på selve spiludbyderens hjemmeside, om den har vundet igaming-priser. Hvis spillesiden er hæderkronet med flere internationale priser, så er det fordi der er orden i sagerne og fordi både spillerne og hele branchen respekterer den pågældende sportsbetting-side.

Se efter sikkerhedscertificeringer

Udover spillelicensen, så kan man også tjekke spillesidens hjemmeside for eventuelle logoer vedrørende online sikkerhed. Der findes i dag flere forskellige sikkerhedssystemer, som online hjemmesider kan tage i brug for at beskytte brugernes private oplysninger. Hacking er en reel trussel, som man skal tage seriøst, så hvis du kan se, at den pågældende spiludbyder tager masser af sikkerhedsforanstaltninger for at passe bedre på sine spilleres personoplysninger, så er det et rigtigt godt tegn. Der kan ofte være tale om et såkaldt SSL-sikkerhedssystem. Det er et system, der bruges af hjemmesider til at kryptere data på hjemmesiden, så den ikke kan stjæles af cyberkriminelle.

Hjælpsom og kompetent kundesupport

Før du sætter dit næste bet på dit lokale fodboldhold på en nye spilleside, så gå siden igennem og kontroller om alt er, som det skal være. Her tænkes især på kundesupport-delen.

Det er noget som de færreste tænker over, men det er ikke desto mindre en vigtig del af trygheden ombord på et sportsbetting-site. Det er ofte muligt at kontakte en kundesupport-medarbejder via livechat uden overhovedet at have en konto.

Her kan du teste medarbejderen og få et indblik i om der er tale om rigtige mennesker, der både er kompetente og hjælpsomme. Er det tilfældet, så er det også et tegn på, at du har fat i en pålidelig udbyder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel