Kolding Netavis

Så er det jul på Landbomuseet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Julegrisen bliver slagtet hen over saltkarret. Foto: Landbomuseet Kolding.

Landbomuseet Kolding arrangerer det traditionelle julemarked.

Næste weekend arrangerer Landbomuseet Kolding det traditionelle julemarked. Her kan du vælge dit eget juletræ og der er mulighed for en tur i en traktorvogn. Der er også mulighed for at købe Nordmannsgran juletræet på gårdspladsen ved Landbomuseet.

Museets egen bod har åbent, og der sæl-ges f.eks. granbundter, ribsgele, syltetøj strikvarer og meget mere.

Jul på Landbomuseet Kolding byder også på en udstilling. Her kan du se den slagtede julegris ligge hen over saltkarret, og spanden med blod står under hovedet, blodet blev brugt til blodpølse og blodpandekager. Af hovedet lavede man sylte, lever og spæk blev til leverpostej. Derudover lavede man også rullepølse, flæskesteg, koteletter, medisterpølse, nakkesteg og mørbrad. Hale og skank kunne bruges til en god gang gule ærter. I stuehuset er rigtig pyntet op til jul med juletræ, hvor store flotte engle pryder det. Et lille snelandskab kan ses i spisestuen.

DSCN8365
Snelandskabet i spisestuen. Foto: Landbomuseet Kolding.

Den særdeles populære smedje holder åbent begge dage, hvor der rig lejlighed til at se smedene i aktion. Der er hygge med sjove aktiviteter for både børn og voksne. Gå eksempelvis en dejlig tur mellem gårdens mange udstillede dele. Mød den kære julemand på Brødsgård i Harte.

Jul på Landbomuseet Kolding blandt kaner og gårdnisser foregår lørdag den 10. og søndag den 11. december kl. 10.00 – 16.00. Der er fri entré begge dage.

DSCN8368 Kopi
Juletræet i stuen. Foto: Landbomuseet Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel