Kolding Netavis

Politiet advarer mod telefonsvindel

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Sydøstjyllands Politi har set en stigning i anmeldelser om svindel begået mod særligt ældre borgere i politikredsen.

Ifølge politiinspektør Michael Weiss foregår svindlen typisk ved, at en person udgiver sig for at være fra banken og narrer borgeren til at udlevere kreditkort og pinkode.

Politiets opfordring til familie, venner og hjemmehjælpere er at informere de ældre om aldrig at udlevere sådanne oplysninger, da hverken banken, politiet eller andre myndigheder ville bede om dem på denne måde. Det anbefales at afslutte samtalen hurtigt og kontakte politiet i tilfælde af mistænkelige opkald.

Smæk røret på hurtigst muligt

I nogle af forholdene om telefonsvindel lykkes det desværre for svindlerne at få franarret borgeren deres kreditkort samt pinkode og efterfølgende også at hæve penge på kreditkortet.

– Vi ser heldigvis også eksempler på, at borgeren fatter mistanke i tide og smækker røret på meget hurtigt eller får spærret deres kort så hurtigt, at det ikke lykkes svindleren at hæve penge. Også i de tilfælde opfordrer vi til, at man anmelder opkaldet til os, da det kan hjælpe vores efterforskning af denne type sager, fortæller politiinspektør Michael Weiss.

-I en anmeldelse, vi modtog torsdag, fremgår det, at en kvinde blev mistænkelig, da hun blev ringet op af en ukendt person, og at hun afviste, at personen, hun havde i røret, måtte komme hjem til hende for at afhente kreditkortet på grund af mistanke om misbrug af kortet. I stedet gik hun i banken, der med det samme anbefalede hende at kontakte politiet.

Det kan være meget svært at gennemskue denne form for svindel, da svindlerne er ”dygtige” til at fremstå både tillidsvækkende og autoritative. Derfor er det politikredsens budskab, at bliver man ringet op og bedt om at udlevere kreditkort eller personlige oplysninger, så er det med at smække røret på hurtigst muligt. Efterfølgende kan man så selv kontakte banken for at høre, om det rent faktisk er dem, der har haft ringet.

Sydøstjyllands Politi har modtaget omkring 50 anmeldelser om telefonsvindel i 2024. Det gælder hele politikredsen – herunder Kolding Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel