Kolding Netavis

Politiet advarer: Fem ældre narret af tricktyve

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Rigspolitiet (Arkivfoto).

Politiet advarer nu mod tricktyve, der narrer ældre mennesker.

I løbet af tirsdag og onsdag har politiet modtaget fem anmeldelser om tricktyverier rettet mod ældre borgere i Kolding. Tricktyvene har formået at narre ældre til at udlevere deres kreditkort, koder og kontanter. I to af tilfældene er gerningsmanden blevet identificeret som en person ved navn Jakob Hansen.

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi opfordrer folk til at være opmærksomme og advare deres ældre forældre om ikke at aflevere kort eller kode til nogen, selvom de påstår at være fra banken eller politiet.

En 78-årig mand blev narret af en person, der udgav sig for at være fra hans bank og bad ham udskifte sit kreditkort. Derefter udleverede han sit kort, kode og 15.000 kroner til tricktyven ved afhentning. En 76-årig kvinde blev ligeledes narret af en person, der udgav sig for at være fra hendes bank og hævede i alt 31.800 kroner fra hendes kort. En 83-årig mand blev narret til at lægge sit kort og kode i en kuvert udenfor sin dør, hvorefter 8.000 kroner blev hævet fra hans konto.

Politiet opfordrer folk til at være ekstra forsigtige og advare deres ældre familiemedlemmer om disse tricktyverier.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel