Kolding Netavis

Over 20 arrangementer ærer kulturarven

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
I år kan du komme til over 20 forskellige arrangementer i forbindelse med Kulturarvsmåneden i Christiansfeld. Foto: Museum Kolding.

Kulturarvsmåneden i UNESCO-byen Christiansfeld er en årlig tradition, og i år kan man komme til over 20 forskellige arrangementer.

November måned bliver i Christiansfeld et sandt orgie af foredrag, sang, koncerter, fortællinger, juletur, dukketeater og lys i massevis af stjerner.

Hele november er nemlig kulturarvsmåned, og i den forbindelse har mange af byens forskellige aktører sammensat et prægtigt program, som hylder Christiansfeld og kulturarven på mange forskelligartede måder.

Her kan kun fremhæves enkelte arrangementer – og det betyder ikke, at man bør vælge dem frem for andre. Man opfordres derimod til at studere programmet og tage for sig af alle de gode tilbud. Find programmet på Museum Koldings hjemmeside.

Salmesang i gaderne

Alle hverdage kan man et sted i Christiansfeld kl. 16.50 synge med på dagens fælles salmesang.

Vil man gerne vide, hvor dagens salmesang er, skal man smutte forbi museumkolding.dk

Kom med ind i Søstrehuset

Søstrehuset er et af Christiansfelds smukke huse, og er man nysgerrig på det levede liv i Søstrehuset, tager museumsinspektør Neel Gotthardt, besøgende med rundt i huset, og fortæller historien bag huset og søstrenes dagligdag.

I dag huser Søstrehuset blandt andet Museum Koldings museumsbutik og udstilling samt Brødremenighedens Museums udstillinger, herunder Lundbys dukkehuse, fotoudstilling ved Ole Akhøj og Kammerherreindens mindestue.

En stærk tradition

En af verdensarvens stærke traditioner er glæden og brugen af musik, som en del af hverdagen. Særligt blæsermusik er stadig en del af livet i Brødremenigheden. Christiansfeld Skoles blæserklasser og Brødremenighedens basunkor spille blandet repertoire i de smukke omgivelser i Brødremenighedens Kirke.

Dukketeateret ”Lumba på taget”

Lumba er en sød udstoppet løve. Pludselig en dag vågner Lumba og går ud i Christiansfeld. I byen møder løven kong Christian 7., præsten og andre. Og løven overrasker alle med at gøre dem en stor tjeneste.

Forestillingerne spilles i Musiklokalet i Søstrehuset 21. november kl. 10.30. Husk at købe billetter.

En hel udstilling for en stjerne

Herrnhuter stjernen er særlig flot og har en særlig betydning, derfor laver Museum Kolding en hel udstilling kun med fokus på stjernen – kom med til åbning af udstillingen STJERNEN 17. november kl. 15, hvor der serveres en let forfriskning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel