Kolding Netavis

Oplev byen på en anderledes måde

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
I Christiansfeld er der stadig rig mulighed for at opleve Verdensarvsbyen - blot på en lidt anderledes måde. Foto: Christiansfeld Centret.

Selvom kulturlivet i Kolding Kommune fysisk er lukket ned i denne tid – er der stadig masser af kulturelle tilbud af give sig i kast med.

I Christiansfeld er der stadig rig mulighed for at opleve Verdensarvsbyen – blot på en lidt anderledes måde, oplyser Christiansfeld Centret i en pressemeddelelse:

– Selvom Christiansfeld Centret fysisk er lukket ned for en periode, fortsætter det vigtige arbejde med at formidle Verdensarven samt Christiansfelds og Brødremenighedens historie, fortæller Lise Thomsen, Konstitueret leder af Christiansfeld Centret og UNESCO Site Manager.

I denne tid, hvor skolebørn og familier er hjemme, er det også vigtigt med frisk luft og et afbræk i hverdagen. I Christiansfeld kan du nu quizze dig vej gennem byen og historien med Christiansfeld Centrets nyligt relancerede familieaktivitet “Tip en 13’er”, gå på opdagelse med Geocaching og forskellige ruter i vores App, hvor du kan lære mere om både Genforeningen og Brødremenighedens liv og gøren. Alt sammen online eller fra din smartphone.

– Vi har valgt at gøre en række tiltag 100% digitalt tilgængelige. På vores hjemmeside kan man downloade de nødvendige materialer, selv et diplom til børnene, når de har gennemført opgaven. Og vi opfordrer selvfølgelig alle til at holde afstand til andre i byen og i det hele taget til at følge myndighedernes anbefalinger om færdsel i det offentlige rum, siger Lise Thomsen.

I påsken lanceres to nye tiltag, som længe har været på bedding. Christiansfeld Centret plejer at have aktiviteter for børn i alle skoleferier – påsken ingen undtagelse. Men med en hurtig ændring af konceptet udkommer nu et aktivitetshæfte til hjemmebrug, som frit kan downloades på Centrets hjemmeside. Også hæftet ”1920-lege for børn”, som er et af Christiansfeld Centrets Genforeningsaktiviteter udkommer til påske. Her er der inspiration at hente til en række historiske, udendørs og simple lege for både børn og voksne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *