Kolding Netavis

Nyt krimiformat på Kanal 5

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jakob Illeborg står i spidsen for en redaktion, som afslører og konfronterer dem, der snyder, bedrager og overtræder loven. Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark.

Der bliver gået hårdt til forbrydere, fuskere og i visse tilfælde myndighederne, når Kanal 5 senere på efteråret blænder op for det nye program ’Kanal 5 afslører’.

Kanal 5 bygger videre på sin i forvejen store tradition for kvalitetskrimi, når krimiprogrammet ’Kanal 5 afslører’ senere på efteråret har premiere, oplyser Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse.

Her kaster vært Jakob Illeborg sig sammen med en dygtig redaktion af undersøgende journalister over seks bemærkelsesværdige sager, som vil komme til at give genlyd ud over Kanal 5’s egne flader.

Programserien kommer både til at kaste nyt og skræmmende lys over allerede kendte sager, men den kommer også til at beskæftige sig med historier, som alle kan blive klogere af. Derfor glæder Jakob Illeborg sig til rollen som vært på ’Kanal 5 afslører’.

– Efter mange år på DR’s forbrugerprogram ’Kontant’ bliver det sjovt at gå lidt anderledes til værks. ’Kanal 5 afslører’ har en mere tabloid tilgang til tingene, hvilket ikke betyder, at journalistikken er mindre god. Det bliver spændende at arbejde på en helt anden måde, end jeg har gjort tidligere. Vi må mere journalistisk, og det giver mulighed for at komme helt tæt på bagmænd og forbrydere. Nogle af de optagelser, vi allerede har lavet, er virkelig af høj kaliber, siger Jakob Illeborg og fortsætter:

– Samtidig glæder jeg mig også til at lave historier, som ikke kun henvender sig til forbrugere men til alle danskere. Vi kommer til at afsløre nogle ting og kaste os over nogle historier, som vil give genlyd i hele Danmark, forklarer Jakob Illeborg.

Et løft til krimifladen

Kvalitetskrimi og Kanal 5 har altid hængt sammen, og med ’Kanal 5 afslører’ udbygger kanalen sin alsidighed, når det kommer til danske, egenproducerede krimiformater.

– Kanal 5 er Danmarks førende krimikanal, hvor vi er stolte af at producere kvalitetskrimi, der tør gå tæt på. I ’Kanal 5 afslører’ bliver bagmænd og gerningsmænd afsløret og stillet til regnskab for deres ulovligheder. Programmet bygger ovenpå Kanal 5’s krimistrategi ved at udvide og videreføre traditionen for ”jagt-tv” på en frisk, tabloid og dybdeborende måde, siger Katrine Herforth, programchef hos Discovery Networks Danmark.

Hun er begejstret for, at Kanal 5 hele tiden opgraderer sin krimi-flade, så der er andet end mordmysterier og blå blink. Men Katrine Herforth er lige så henrykt over, at det er lykkedes Kanal 5 at få en dygtig og respekteret vært som Jakob Illeborg til at stå i spidsen for ’Kanal 5 afslører’.

– Jakob Illeborg er programmets modige frontfigur. Det er ham, som tager seeren i hånden og fører vedkommende trygt gennem programmet ved hele tiden at sørge for, at seeren er oplyst, og skille fakta fra spekulation. Og det er han ekstremt god til. Jakob har masser af erfaring fra sine mange år som Kontant-vært hos DR, og vi er sikre på, at han kan være med til at løfte vores krimiflade betragteligt, lyder det fra Katrine Herforth.

’Kanal 5 afslører’ har premiere senere på efteråret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *