Kolding Netavis

Nye tal: Koldings skoler på sidstepladsen

Koldings skoler er nu de skoler i landet, som det er allerbilligst at drive, fordi de bruger færrest penge pr. elev. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Det bliver en fælles opgave for et nyt byråd, at rette op på skolerne, mener SFs Hans Holmer.

Koldings skoler er nu de skoler i landet, som det er allerbilligst at drive, fordi de bruger færrest penge pr. elev. Det viser tal fra både Noegletal.dk, som er Indenrigsministeriets nøgletalsportal, og KL. Ud af i alt 98 kommuner indtager Kolding sidstepladsen.

Tallene angiver de samlede udgifter for folkeskolen, der også inkluderer bl.a. specialundervisning, privat- og efterskoler, pr. 6-16-årig. Der er tale om tal, som er direkte sammenlignelige med tal fra de øvrige kommuner, og der er derfor ingen bortforklaring, fortæller gruppeformand for SF i Kolding byråd, Hans Holmer i en pressemeddelelse:

– Tallene viser med al tydelighed, at Venstre og Dansk Folkeparti har udpint og drevet rovdrift på vores folkeskoler og skolevæsen de sidste 10 år, siger Hans Holmer.

Han advarer borgerne i Kolding mod at tro, at de billige skoler blot skyldes, at Kolding Kommune har fundet den allersmarteste og mest effektive måde at drive skole på i landet. For godt nok klarer de lokale skoler sig stadig fornuftigt i kvalitetsrapporterne. Men konsekvenserne af nedprioritering på noget så komplekst som undervisning viser sig først efter en årrække.

– Hvis du er i tvivl om, hvordan det står til på skoleområdet, så kan du bare spørge lærerne, i skolebestyrelserne og blandt forældrene. De fortæller, at de seneste år har været en daglig kamp for at sikre børnene en god skolegang med alt for få midler. Det er en urimelig opgave, der er lagt på dem, og citronen kan ikke presses yderligere. Det er på tide igen at sikre gode økonomiske rammer, så trivsel og læring til vores børn kommer i fokus, fortæller Hans Holmer.

Fælles opgave at rette op på skolerne

Han ser det som en fælles opgave for et nyt byråd at rette op på skolerne, og vil derfor søge en dialog med alle partier og et bredt samarbejde om genopretningen.

– Noget af det, der hurtigt skal rettes op, er at lærerne får mere forberedelsestid, så de kan give vores børn en bedre kvalitet i undervisningen. Vi skal ikke acceptere for store klasser, for det går ud over undervisningsmiljøet. Vi vil også gerne afsætte flere ressourcer til lærernes efteruddannelse, og så er den tidlige indsats for vores børn et meget vigtigt element i den plan, som vi vil udarbejde på skoleområdet, siger Holmer.

Planen for Koldings skoler skal på kort sigt rette op på akutte udfordringer. På lang sigt skal den igen gøre os til en førende kommune på skoleområdet.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *