Kolding Netavis

Nu går jagten ind på årets bedste praktik

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Carina Munch vandt Årets IBA Praktik 2022 sammen med Aarsleff Rail, hvor hendes praktik førte direkte videre til en fast stilling, da hendes sidste eksamen var bestået. Foto: IBA (Arkivfoto)

471 kan indstille til “Årets IBA Praktik”.

-Jeg havde en vildt god praktik, som var et perfekt parløb mellem virksomheden og mig. Dét budskab ville jeg gerne give videre, og så var Årets IBA Praktik jo en oplagt mulighed.

Sådan husker Carina Munch tilbage på den seneste udgave af Årets IBA Praktik, hvor hun indstillede sin tolv-ugers praktik som Financial Controller hos Aarsleff Rail.

I dag er hun fastansat i den aarhusianske virksomhed. Og på kontoret hænger stadig det diplom, som beviser, at Carina og Aarsleff Rail i fællesskab vandt konkurrencen i 2022.

-Jeg havde aldrig regnet med, at vi ville vinde. Jeg skrev indstillingen, fordi jeg ville anerkende det gode arbejde, der var blevet gjort fra virksomhedens side under min praktik, fortæller Carina.

471 praktikanter kan indstille praktiksted

Nu har 471 praktikanter mulighed for at gøre det samme. Så mange studerende på IBA Erhvervsakademi Kolding har nemlig været ude i praktik i løbet af efteråret 2022 og foråret 2023. Det er dem, der nu kan indstille deres praktikforløb.

Årets IBA Praktik skal ses som en fejring af det tætte samarbejde mellem studerende og de virksomheder, hvor de er ude i praktik. Samtlige studerende på IBA er i praktik som en indbygget del af deres uddannelse.

-Vores samarbejde med praktik-virksomhederne er meget værdifuldt. Og det gælder både for os, virksomhederne og de studerende. Erfaringen viser jo også, at omkring en tredjedel af de studerende efterfølgende får job i deres praktikvirksomhed. Og langt de fleste virksomheder vender tilbage til os, fordi de gerne vil have en ny studerende i praktik, siger Jette Sørensen, der er virksomhedskonsulent hos IBA Karriere.

vinder aarets praktik carina munch 4 some
Foto: IBA (Arkivfoto)

Praktikken er ulønnet, og den varer enten tre eller fem måneder afhængig af uddannelsen. Hovedformålet er, at de studerende kan afprøve deres teoretiske viden ”ude i virkeligheden”.

-Uanset om de studerende vender tilbage til deres praktikvirksomhed eller ej, så vender de i hvert fald tilbage til IBA med en værdifuld erfaring, inden de skal afslutte deres uddannelse, siger Jette Sørensen.

Vinderen af Årets IBA Praktik går videre til landsfinalen i København. På hotel Scandic Kødbyen skal finalister fra landets otte erhvervsakademier dyste om tre priser – Publikumsprisen, Juryens Specialpris og hovedprisen: Årets Erhvervsakademipraktik 2023. Ud over æren følger 10.000 kroner med hovedprisen, mens de øvrige to priser er på 5000 kroner hver.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel